Capital'e abone olun.
HAYAT VEREN GELENEKLER

Hayat veren gelenekler

Türkiye’nin önde gelen aile şirketlerinde nesillerdir süren gelenekler...

Son Güncelleme: 01.08.2012

Beğendik Ailesi, 500 yılı aşkın süredir her bayram sabahı bir araya gelerek nohut-pilav yiyor. Adres kimi zaman Paris’te lüks bir otel oluyor, kimi zaman Kayseri. Ama asırlık menü asla değişmiyor... Türkiye’nin önde gelen bir başka aile şirketi ise her yıl çoluk-çocuk toplanıp köye gidiyor. Tüm kuşaklar hep birlikte 3 gün köyde kalıyorlar. Bazı şirketlerde bayram sabahları, bazılarında ise 29 Ekim haftası “büyük aile buluşması” için tercih ediliyor. Uzmanlara göre “manevi bir harç” olan bu değerler, sadece aileleri değil, şirketleri de ayakta tutuyor. Bir süpermarket düşünün. Açılan her yeni mağazada, ilk ürün rafa mutlaka yönetim kurulu başkanı tarafından yerleştiriliyor. İlk alışverişi ise genel müdür yapıyor. Beğendik Mağazaları’nın kumcusu Nuri Beğendik tarafından başlatılan bu gelenek, uzun yıllardır sürüyor ve bereket getirdiğine inanılıyor. Başka bir aile şirketinde, kurucu başkanın başlattığı “yazın yelkenli, kışın kayak” geleneği hiç aksamadan sürüyor. Bu gelenek, Eker Süt Ürünleri’nin sahibi olan Bursalı Eker Ailesi’nde öyle bir hal almış ki artık şirket çalışanlarıyla birlikte turnuvalar düzenleniyor. Bir diğer aile şirketinde ise her yönetim kurulu toplantısı, kurucunun ve aile geçmişlerinin ruhlarına dua edilmesiyle başlıyor. Tüm bu örneklerin doğuş hikayesi farklı ama amaçları aynı: Aile üyeleri ve dolayısıyla hissedarlar arasındaki bağları güçlü tutmak. Manevi değerleri korumak ve şirketin uzun ömürlü olmasını sağlamak da hedefler arasında... Bu tarz geleneklere bakıldığında büyük kısmının kurucunun veya onursal başkanının özel ilgi ve istekleriyle doğduğu görülüyor. Ama bununla sınırlı değiller. İnançlar ve yerel kültür de bu geleneklerin oluşmasında son derece etkili. Uzmanlara göre aile şirketlerinin birçoğunda birbirine benzer ortak gelenekleri görmek mümkün. Örneğin, bayram sabahları ailenin en büyüğünün veya yönetim kurulu başkanının evinde toplanmak ve bayram kahvaltısı yapmak, neredeyse tüm aile şirketlerinin en fazla önem verdiği geleneklerden. İşte Türkiye’nin önde gelen aile şirketlerinde nesillerdir süren gelenekler...

Tabloyu görmek için görsele tıklayın.
İNCİ'NİN BÜYÜK AİLE YEMEĞİ
İnci Holding, İzmir’in önde gelen gruplarından. 5 kız kardeşten oluşan ikinci kuşak tarafından yönetilen holding, 1952’de Cevdet İnci tarafından kuruldu. Bugün, çocuklar ve torunlarla birlikte giderek kalabalıklaşan bir aile var. İzmirli İnci Ailesi, birbirilerine ve geleneklerine son derece bağlı. Zaten İnci Ailesi Meclis ve Konsey Başkanı Hakan Önal’a göre başarının sırlarından biri de bu bağlılık. Önal, kendilerine has geleneklerini şöyle anlatıyor: “Tüm İnci Ailesi üyeleri yılda iki kez toplanırız. Bunlardan biri yıl başında diğeri haziran ayında gerçekleşir. Ayrıca her iki haftada bir de aile yemeği organize ederiz. Aile üyeleri bu yemeklere katılmaya özen gösterir. Meclis toplantılarımızın ana amacı, aile üyelerinin bir arada vakit geçireceği ortamlar yaratarak aile içindeki iletişimi artırmak. Bu sebeple bir araya geldiğimizde genelde, güncel konular hakkında uzman kişilerden bilgilenme, gönüllü paylaşımlar, sohbet ortamları, eğlenceli aktiviteler gibi gündemler yaratıyoruz. İnci Ailesi yemekleri, ilk olarak kurucumuz merhum Cevdet İnci’nin önderliğinde başladı.  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

  • Etiketler:

    İsminiz:

    Yorumunuz:


    FOTO HABER