Capital'de bu ay

İşte Mart ayının başlıkları...

6.04.2015 15:49:310
Paylaş Tweet Paylaş
Capital'de bu ay

KAPAK

YENİ NESİL KSS DÖNEMİ

Türkiye’nin kurumsal sosyal sorumluluk şampiyonlarını araştırdık. Türkiye’nin en sorumlu liderleri Güler Sabancı, Mustafa Koç, Rahmi Koç, Dilek Sabancı ve Aydın Doğan oldu.

 

ARAŞTIRMA

LİDERLER ARAYI AÇIYOR

Bebek bezinden buzdolabına 30 farklı sektörde pazar lideriyle en yakın takipçisi arasındaki

fark açıldı. Pek çok sektörde yüzde 1 bile pazar payı kazanmanın bedeli oldukça yükseldi.

 

LİDERİN GÖZDESİ

Güler Sabancı, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde kadına, Ahmet Zorlu ise sanata ve eğitime odaklanıyor. Ali Ülker, sosyal ve kültürel gelişime yatırım yaptıklarını söylüyor.

 

BÜTÇELER DEĞİŞİYOR

Piyasalarda yaşanan belirsizlikler bütçelerin revize edilmesine neden oldu. CEO’ların 3’te biri şimdiden 2015 bütçelerini değiştirdi. Giderler ve büyüme hedefleri aşağı çekildi.

 

1 NUMARALI PRENSİBİM!

Hüsnü Özyeğin’den Hamdi Akın’a kadar iş dünyasının önde gelen isimlerinin bir numaralı prensiplerini araştırdık. Hüsnü Özyeğin ekibe, Nihat Özdemir ise yakın takibe önem veriyor.

 

SÖYLEŞİ

BALON VAR MI?

Nobel ödüllü Prof. Dr. Robert Shiller’le riskli piyasaları konuştuk. ABD’de şimdilik balon olmadığını söyleyen Shiller, uzun vadeli sabit gelire yatırım yapmayı ise riskli buluyor.

 

“HIZ DÜŞÜRDÜK, TAKTİK DEĞİŞİYOR”

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Mehmet Göçmen, “Mola aldık, taktik değiştiriyoruz” diyor. Göçmen artık sağlıklı büyümeye odaklandıklarını söylüyor.

“ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK, BATANLAR ARTACAK”

Kiğılı’nın patronu Abdullah Kiğılı, önümüzdeki 3 yılda pazarda büyük değişim bekliyor.  Kiğılı, “Pazarda büyükler daha da büyüyecek, küçüklerse pazardan çekilecek” diyor.

“HIZLI DEĞİL SAĞLIKLI  BÜYÜYECEĞİZ”

Koçtaş, 1,2 milyar TL’yle yapı marketleri pazarının lideri. Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, pazarda yüksek büyüme döneminin geride kaldığını söylüyor.

GÜÇLÜ OLMANIN  8 ETKİLİ YOLU

Guy Kawasaki ve Peg Fitzpatrick, “The Art of Social Media” adlı kitaplarında sosyal medyayı etkin kullanmak isteyen markalara 8 adımda nasıl hareket etmeleri gerektiğini anlatıyor.

 

YÖNETİM

SOSYAL YÜKSELİŞ 192

Türkiye’deki 156 İK yöneticisinin işe alım tercihlerini inceledik. Şirketlerin yüzde 42’si işe alımda iş-kariyer sitelerini tercih ediyor. LinkedIn ve diğer sosyal ağların da popülaritesi artıyor.

PATRONUN YARIN PLANI

Patronlar işlerini bir sonraki kuşağa hazırlamak için neler yapıyor? Türkiye’nin önde gelen patronlarına hem şirketlerini hem çocuklarını gelecek döneme nasıl hazırladıklarını sorduk.

YENİ NESİL MARKA DÖNEMİ

Marka isimlerinde tarihi dönemler etkili oluyor. Eskiden markalarda yer ve aile isimleri öne çıkarken yeni nesil markalarda fonetik, harfler ve imaj ön planda.

“GÜCÜN TANIMI YENİDEN YAPILIYOR”

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg tarafından tavsiye edilince kitabı en çok satanlar listesine giren Moises Zaim, gücün tanımının yeniden yapıldığını, eskiye göre bugün otoriter lider olmanın çok daha zor olduğunu söylüyor.

 

FİNANS

TELAFİ HESAPLARI

Bankaların ücret ve komisyon gelirleri azalmaya başladı. Geçen yıl, yüzde 14,4 artan komisyon ve ücret gelirlerinin 2015’te yüzde 7-8 bandında seyredeceği öngörülüyor. 

“KURUMSALDA HIZLANACAĞIZ”

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Kurumsal bankacılıkta ihracat finansmanı ve nakit yönetimi tarafında müşteri kazanmada kuvvetli oluruz” diyor.

YENİ MÜŞTERİ  KAZANMA YARIŞI

Finansta 2015 yeni müşteri kazanma yılı olacak. Bu yıl, sektörde en fazla yeni müşteri hedefleyen alansa sigorta olacak. Sigortada yeni müşteri sayısı 3 milyona kadar çıkacak.

 

GÖRÜŞLER

Ian Bremmer/ PETROL FİYATLARI DÜŞÜK KALIRSA

Al Ries/ PAZAR PAYINA DİKKAT!

 David Bork/ VELİAHT PLANLAMA2

Ali Özgenç/ BÜYÜK VERİ Mİ, BÜYÜK İÇGÖRÜ MÜ?

Mehmet Gerz / FED FAİZ ARTIŞ BEKLENTİSİ ÖNE ÇEKİLİYOR

 

KONJONKTÜR 

ENFLASYONUN YOL HARİTASI

Bu yıl, basiretli bir para politikasıyla ekonomideki enflasyonist beklentilerin kırılması mümkün gibi. Ancak para politikasındaki gelişmeler pek umut verici görünmüyor.

 

RICHARD BRANSON

PROJEKSİYON

İNSANLAR

ŞİRKET DOKTORU

NASIL BAŞARDIM

10 SORU

PAZARLAMA

MEDIAPULSE

ZİRVE YOLU

FINANCE SUITE

KİŞİSEL YATIRIM

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz