Capital'de bu ay

İşte Mayıs ayının başlıkları...

6.05.2015 12:11:230
Paylaş Tweet Paylaş
Capital'de bu ay

KAPAK

ANORMAL SİNYALLER

Dolar kuru son 12 yılın zirvesine çıktı. TL’deki devalüasyonsa son bir yılda yüzde 26’yı aştı. Şirketler kendilerini olumsuz etkileyen anormal gelişmelere karşı hızla aksiyon alıyor.

 

ARAŞTIRMA 100

YÜKSELEN 30 İŞ KADINI

Türkiye’nin En Güçlü 30 İş Kadını Araştırması’nın 15’incisini gerçekleştirdik. Bu yıl, listede ilk 3 değişmedi, yeni giren isimse TÜSİAD’ın yeni başkanı Cansen Başaran Symes oldu.

ZOR ZAMAN FORMÜLLERİ

Türkiye’nin en güçlü kadınlarını zorlayan konuların başında ekonomik ve siyasi belirsizlik var. Güçlü kadınların zorladıkları diğer konular ise zaman yönetimi ve cinsiyet eşitsizliği.

KÂR HARİTASI NASIL DEĞİŞTİ?

 20 sektörde kârların nasıl değiştiğini inceledik. Son 6 yılda kârlılığını en çok artıranlar ayakkabı, çimento ve ev tekstili oldu. Bankacılık, leasing ve otomotivde kârlılıklar düştü.

CEO’NUN KAHRAMANI

Virgin’in CEO’su Richard Branson’ın işteki gizli kahramanı muhasebecisi Jack Clayden’dı. Peki Türkiye’deki patronların işteki gizli kahramanları kim? Yanıtı, araştırmamızda…

ANADOLU’NUN YENİ AJANDASI

Sanko’dan Beğendik’e Anadolu’nun 21 büyük grubunun 2015 hedeflerini araştırdık. Tosyalı 1,8 milyar dolar, Sanko ise 700 milyon dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor.

YERLİ CEO’YA İLGİ ARTIYOR 1

Türkiye’de faaliyet gösteren çokuluslu şirketler strateji değiştirdi. Yıllardır Türkiye merkezlerini başına expat CEO’lar atayan şirketler, artık yerli CEO’ları tercih etmeye başladı.

 

SÖYLEŞİ 92

“5 YILDA 2’YE KATLARIZ”

TÜSİAD’ın ilk istifa eden başkanı olarak tarihe geçen Sütaş’ın patronu Muharrem Yılmaz,

5 yılda şirketini 2’ye katlamaya hazırlanıyor. Yılmaz, “2 milyar dolara çıkacağız” diyor.

ÜMİT BEY’İN 2020 PLANI

Yurtdışında 8 mağazaları olduğunu söyleyen Derimod’un başkanı Ümit Zaim, “Rusya, Suudi Arabistan ve İran’a odaklandık. 2020’de bu ülkelerde 50 mağazaya ulaşacağız” diyor.

“HEDEFİMİZ İLK 20 ÜRETİCİ”

Tosyalı Holding’in patronu Fuat Tosyalı’yla yeni dönem planlarını ve hedeflerini konuştuk. Tosyalı, büyümeye devam ettikleri ilk 20 üretici arasına girmeyi hedeflediklerini söylüyor.

“İLK AVA BEN ÇIKARIM”

 Yıldırım Group, satın almalarla cirosunu 6,5 kat büyüterek 1,3 milyar dolara çıkardı.  Grubun yönetim kurulu başkanı Yüksel Yıldırım, “İlk ava ben çıkarım, sonra ekibim bakar” diyor.

 

YÖNETİM

“3. SANAYİ  DEVRİMİ NELERİ DEĞİŞTİRİYOR?

Dünyaca ünlü ekonomi ve sosyal teorist Jeremy Rifkin, üçüncü sanayi devriminin pek çok şeyi değiştirdiğini söylüyor. Ona göre bu değişimde üretkenlik ve verimlilik artacak.

MUTSUZLUK STRATEJİLERİ

Bugün şirketler hakkındaki olumsuz yorumlar, hızla 500 milyon kişiye ulaşıyor. Bu zor dönemde önde gelen şirketlerin mutsuz müşterilerinin gönlünü almaları hiç de kolay değil.

KOLAY DERS

“Sabancı’nın iktidarı geç bırakması hataydı” diyen Abdülkadir Konukoğlu, bundan ders aldı ve 65 yaşında yönetimi bıraktı. Patronların ders çıkardığı hatalar herkese ders verecek cinsten.

 

FİNANS

DİJİTAL GÖÇ DÖNÜŞÜMÜ

Şubelerden dijital kanala kayış bütün hızıyla sürüyor.  Göçle iş yükü ortalama yüzde 20 azalan şubeler, birer danışmanlık merkezine dönüşüyor.

“HEDEF İLK 10 DEĞİL, SAĞLIKLI BÜYÜMEK”

 Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, “2014’te aktiflerimizi yüzde 40 oranında da büyütebilirdik. Fakat biz yönetebileceğimiz bir büyüme istiyoruz” diyor.

 “FIRSAT ÇOK, ÇIKANLAR OLABİLİR”

Aviva Avrupa CEO’su David McMillan’la Türkiye’deki uzun vadeli planlarını, zorlu bir dönemden geçen emeklilik ve hayat sigortalarında büyüme fırsatlarını konuştuk. 

YABANCILAR GELECEK Mİ?

Bankacılık dışında kalan finansın diğer alanlarında sektöre yeni yabancıların girmesi bekleniyor. Yabancı ağırlıklı büyüyen elementer sigorta pazarında yeniler bekleniyor.   

 

GÖRÜŞLER

Ian Bremmer/ TÜM YÖNLERİYLE AFRİKA

Al Ries/ BÜYÜK ŞİRKETLERİN DİJİTAL MÜDÜRE İHTİYACI VAR

David Bork/ YARININ GİRİŞİMCİLERİNİ YARATMAK

Ali Özgenç/ KURUMSAL GİRİŞİMCİLİK

Mehmet Gerz / YÜKSELEN KURLARA OBJEKTİF BİR BAKIŞ

 

KONJONKTÜR

SEÇİMDE EKONOMİ ETKİSİ

İktidar partilerinin ekonomideki performansı seçim sonuçlarını etkiliyor. Ekonomideki durumu pek parlak olmayan AKP’nin de seçimlerde ne yapacağı merak konusu.

 

RICHARD BRANSON

PROJEKSİYON

İNSANLAR

ŞİRKET DOKTORU

NASIL BAŞARDIM

10 SORU

PAZARLAMA

MEDIAPULSE

ZİRVE YOLU

FINANCE SUITE

KİŞİSEL YATIRIM

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz