Capital'de bu ay

İşte Mayıs ayının başlıkları...

5.05.2016 15:52:430
Paylaş Tweet Paylaş
Capital'de bu ay

İLHAM VEREN 30 KADIN

Bu yıl, 16’ncı kez “Türkiye’nin En Güçlü 30 Kadın”ını belirledik. Listenin zirvesinde bu yıl Güler Sabancı, Suzan Sabancı Dinçer ve Begümhan Doğan Faralyalı yer alıyor.

 SÖYLEŞİ

“DÜNYA ŞİRKETLERİ ARASINA GİRECEĞİZ”

Ahmet Zorlu dünyada markalaşmaya odaklandı. Marka satın alma fırsatlarıyla ilgilendiğini söyleyen Zorlu, “Dayanıklı tüketim mallarında bir fırsat olursa değerlendiririz” diyor.

“GİYİM VE PERAKENDE TUTKUNU BİR LİDERDİ”

Vahap Küçük, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden yakın arkadaşı Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan’ı anlattı. Küçük, Doğan için “Giyim ve perakende tutkunu bir liderdi” diyor.

“MORALİ BOZMUYORUZ, YENİ HEDEF YURTDIŞI”

BİM büyümede rotasını yurtdışına çevirdi. BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, “Moralimizi bozmuyoruz, yeni hedefimiz yurtdışında büyümek” diyor.

“GRUBU HER FIRSATTA BÜYÜTMEK İSTİYORUZ”

Kipaş Holding’in başkanı Hanefi Öksüz’le Kahramanmaraş’taki merkezlerinde konuştuk. Öksüz, 32 yıl önce ortağıyla kurduğu grubunu her fırsatta büyütmek istediğini belirtiyor.

 “2020’DE DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLACAĞIZ”

Burger King, TAB Gıda sayesinde Çin’de 3 yılda 8 kat büyüdü. Korhan Kurdoğlu, “Hedefimiz 2020’ye kadar ‘dünyanın en büyük hızlı servis restoranı zinciri olmak” diyor.

“YENİ SEKTÖRLERLE HIZLI BÜYÜYORUZ”

Hüseyin Arslan, 23 yılda sıfırdan 1,5 milyar TL’lik YDA Group’u kurdu. Arslan, inşaattaki riskleri dağıtıp yeni işlere girerek büyümeyi başardıklarını söylüyor.

ARAŞTIRMA

7 BÜYÜK ZORLUK

CEO’ların masası çözüm bekleyen sorunlarla doldu. Onlarca CEO’nun gündeminde belirsizlik, maliyet artışı, kârsızlık ve uzayan vadeler gibi pek çok zorluk bulunuyor.

SONRAKİ HAYALİM

Bugüne kadar birçok başarıya imza atan Türkiye’nin en güçlü kadınları, şimdi yeni hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirme peşinde. Güçlü kadınlara “gelecek hayallerini” sorduk.

BÜYÜK PAY YARIŞI

30 sektörde yerli-yabancı payındaki değişimi inceledik. Son 5 yılda yabancı oyuncular en çok oluklu mukavva, ambalaj, bilgi teknolojileri, GSM ve hazır giyimde pazar paylarını artırdı.

PERAKENDEYE YÖN VERECEK 10 ANA TREND

Uzmanlara göre perakende sektörü 10 trend etrafında şekillenecek. Çoklu kanal stratejisi, CRM, perakende analitiği, interaktif vitrinler ve mağaza içi kanallar bunlardan sadece birkaçı.

BÜYÜK GÖÇÜK!

Madencilikte işler tersine döndü. Emtia fiyatlarının düşmesiyle yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratan madencilikte çok sayıda küçük ölçekli işletme pazardan çekildi.

 YÖNETİM

ZİRVE YOLU KISALIYOR MU?

Üst düzey yöneticiler zirveye kaç yılda çıkıyor? Çıkan sonuç çarpıcı… Türkiye’de üst düzey yöneticiler zirveye ortalama 15 yılda 3 şirkette 5 farklı unvanda çalışarak çıkıyor.  

“BANA GÖRE LİDERLİK”

Liderlik üzerine düşünen, okuyan iş dünyasının güçlü isimlerine hedeflerine ulaşırken hangi liderlik özelliğinin kilit vazife gördüğünü sorduk. Kimi sahicilik dedi, kimi ise vicdan…

3. DALGA GELİYOR

Efsane internet girişimcisi Steve Case, dijital tarihin bir dönüm noktasında olduğumuzu söylüyor. Case, “Teknolojik evrim büyük sektörlerde devrim yaratacak” diye konuşuyor.

E-MAIL İLKELERİ

Günde yüzlerce e-posta alan CEO’lar, bu trafikle başa çıkabilmek için farklı stratejiler geliştirdi. Haftada 600 e-posta alan Murat Ülker’in bile bu konuya özel stratejileri var.

“AİLE ŞİRKETLERİNİ KURUCU RUHLA YÖNETİN”

Bain&Company’nin kıdemli ortaklarından James Allen, düşüşte olan firmalara şirketlerini yeniden kurmalarını tavsiye edip “Tamamen en başa, öze dönün” diyor.

 FİNANS

ŞUBEYE GİTME BİTECEK Mİ?

Bankalarda şubelerin sonu mu geliyor? Yaptığımız araştırma, Türkiye’de bankaların, önümüzdeki 10 yıl içinde şubesiz bir gelecek planı kurmadıklarını gösteriyor.

 “SORUN VAR, ALARM YOK”

Rusya’yla yaşanan kriz, gözleri DenizBank’a çevirdi. Bankanın CEO’su Hakan Ateş, “Gerilim olduğu muhakkak ama bizim gibi ‘arabulucu’ kurumların varlığı faydalı olacak” diyor.

ŞAŞIRTAN BÜYÜME!

2015’i yüzde 33 büyüme ile kapatan alacak sigortaları branşının, 10 yılda hacmini 3’e katlaması bekleniyor. Yılbaşından bu yana alacak sigortasına talep yüzde 20 artmış durumda.

“YENİ MÜŞTERİLER KOBİ’LERDEN GELİYOR”

2015’te ertelenen yatırım taleplerinin hayata geçmeye başladığını söyleyen AkLease Genel Müdürü Şenol Altundaş, 2016’dan daha umutlu. Altundaş, yüzde 15 büyüme bekliyor.

 KONJONKTÜR

MERKEZ’DE YENİ DÖNEM

Merkez Bankası’nda başkanlık görevi Erdem Başçı’dan Murat Çetinkaya’ya geçti.  Murat Çetinkaya’nın son 5 yıldan ders alıp almadığını izleyip göreceğiz.

 

RICHARD BRANSON

PROJEKSİYON

İNSANLAR

ŞİRKET DOKTORU

NASIL BAŞARDIM

10 SORU

MEDIAPULSE

PAZARLAMA

ZİRVE YOLU

DİJİTAL CEO

FINANCE SUITE

KİŞİSEL YATIRIM

 
GÖRÜŞLER

Ian Bremmer/ TRUMP BAŞKAN OLUR MU?

Mehmet Öğütçü/ “ENERJİK” GELECEK ŞİMDİ BAŞLIYOR

Joe Paul/ FARK YARATAN FARKLILIKLAR

Al Ries/ RAKİBE GÖRE STRATEJİ GELİŞTİR

Ali Özgenç / ENDÜSTRİ 4.0

Mehmet Gerz / KÜRESEL DÜŞÜK FAİZ ORTAMI TÜRKİYE İÇİN OLUMLU 

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz