Capital'de bu ay

İşte Haziran ayının başlıkları...

8.06.2016 17:36:370
Paylaş Tweet Paylaş
Capital'de bu ay

KAPAK

BÜYÜKLER ARAYIŞTA!
Koç’tan Sabancı Holding’e kadar Türkiye’nin en büyük 45 holdinginin son bir yıllık performansını araştırdık. 2015, büyük gruplar için hiç de iyi geçmemişe benziyor. 

 SÖYLEŞİ

“BELLİ SEKTÖRLER REKABET DIŞI KALIYOR” 

Geçtiğimiz ay vefat eden İbrahim Bodur’un kızı, Kale Grubu’nun yönetim kurulu başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Belli sektörler artık rekabet dışı kalıyor” diyor.

YAŞAR’DA YENİ DÖNEM

14 yıl aradan sonra Yaşar Holding’e başkan olarak geri dönen Selim Yaşar, “Satın alma fırsatlarını izlemeye devam ediyoruz. 2016’da 200 milyon TL yatırım yapacağız” diyor.

“İLK 3’DEN 1’İ BİZ OLURUZ”

1 yıl önce Hollandalı Mexx’i satın alan Eroğlu Holding’in başkanı Nurettin Eroğlu’na göre 10 yıl sonra Türkiye’den çıkacak ilk 3 markadan 1’i Colin’s olacak.

“BÜTÜN GÜÇ MÜŞTERİDE”

Ünlü sosyal medya danışmanı Clara Shih, “Liderler, sosyal medyayı sadece bir grup çalışana emanet etmemeli. Bunu bir strateji olarak benimseyip yönetmeli” diyor.

“İYİ BİR BAŞLANGIÇ HARİTAMIZ VAR

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’a göre Türkiye’deki kurumların dijital yatırımları düşük, girişimlerin yaklaşık yüzde 60’ı ise düşük teknolojiyle çalışıyor.

 ARAŞTIRMA

YENİ SEKTÖR HAZIRLIĞI

Büyük gruplar genelde odaklandıkları sektörlerin dışına pek çıkmaz. Ancak son dönemde bu yargıyı kıran büyük holdingler var. Yeni bir alana girmeyi planlayanlar hiç de az değil…

AZ HASAR HESAPLARI

Turizmde milyon dolarlık yatırımlar askıya alınıyor. 16 büyük turizm grubuyla yaptığımız araştırmada turizmcilerin 2016’da ne kadar küçüleceğini araştırdık.

ORTAKLIK LİDERLERİ

Ortakla iş yapma kültürü yaygınlaşıyor. Koç ve Nurol’un 16, Anadolu Grubu’nun 14, Akfen Holding’in ise 12 ortağı bulunuyor. Ortağı çok olanlar uzun süreli ilişkilerden yana.

SOSYAL MEDYADA KANAL ENFLASYONU

Snapchat ve Periscope gibi gençlerin sıkça kullandığı sosyal medya kanalları şirketlerin yakın takibinde. Sosyal medyada en fazla kanala ise erkek giyim markası Kiğılı sahip.

 YÖNETİM

CEO’NUN YILLIK PLANI

Columbia Üniversitesi profesörü Andrea Prat’ın 1.200 CEO ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre zamanını önceden planlayan CEO’lar diğerlerinden yüzde 50 daha üretken oluyor.

“BAŞARILI OLMAK İÇİN ATLET GİBİ ÇALIŞMALI

Murat Ülker’i etkileyen yönetim uzmanı Dr. Jack Groppel, “Atletler gibi daha çok antrenman yapıp daha az yarışın ve arada bir toparlanmak için mola verin” tavsiyesinde bulunuyor. 

EN BAŞARILI ÖĞRENCİM

İş dünyasının önde gelen patronlarına, şimdiye kadar çalışma fırsatı buldukları, en başarılı ve en iyi öğrencilerini sorduk. Birbirinden ilginç yanıtlar ortaya çıktı. İşte en başarılı öğrenciler...

 FİNANS

YENİLER GELİR Mİ?

Bankacılıkta Katar, İran ve Suudi Arabistan’dan yeni yatırımlar bekleniyor. Finansbank, Odeabank gibi mevcut Ortadoğu sermayeli bankaların ise güçlü büyüme planları var.

FİNANSIN “HIZLISI”

Hem otomotiv pazarındaki potansiyel büyüme hem de Turkcell gibi yeni oyuncuların girdiği “mikro finansman” olanakları, tüketici finansmanının daha da parlayacağını gösteriyor.

“EN BÜYÜK SIKINTI ÖLÇEĞİ YAKALAMAK

Unico Sigorta Genel Müdürü Cenk Tabakoğlu, sektörde 2016’da ise yüzde 10-15 arasında büyüme bekliyor. Ancak Tabakoğlu’na göre sigorta sektörünün en büyük sıkıntısı düşen kârlılıklar.

TEDARİKÇİ HEYECANI!

2015’te performansı düşen faktoring sektörünün gözünde yeni bir alan var. Tedarikçi finansmanı uygulaması, faktoring sektörünün büyüklerine hareket getirdi.

 KONJONKTÜR

YENİ HÜKÜMETE ÇAĞRI

Yeni hükümet hızlı büyümenin önündeki engelleri kaldırmak yerine başkanlık sistemine geçişe yoğunlaşırsa ekonomide işlerin daha da kötüye gitmesi ihtimali bulunuyor.

 RICHARD BRANSON

PROJEKSİYON

İNSANLAR

ŞİRKET DOKTORU

NASIL BAŞARDIM

10 SORU

MEDIAPULSE

PAZARLAMA.

ZİRVE YOLU

DİJİTAL CEO

FINANCE SUITE

KİŞİSEL YATIRIM

 
GÖRÜŞLER

Ian Bremmer/ SAĞLIK SORUNLARI POLİTİKA VE EKONOMİYİ DE ETKİLEYECEK

Mehmet Öğütçü/ BÜYÜK PETROL ŞİRKETLERİNİN NESLİ TÜKENİYOR

Al Ries/ GELECEK GLOBAL ŞİRKETLERİN

Ali Özgenç / STRATEJİ VE İNOVASYON

Mehmet Gerz / PİYASALAR FED’E KİLİTLENDİ

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz