Capital'de bu ay

İşte Ekim ayının başlıkları

13.10.2016 15:36:040
Paylaş Tweet Paylaş
Capital'de bu ay

KAPAK

GÜÇLÜLER LİGİNDE SON TABLO

Türkiye’nin En Güçlü 30 İş İnsanı’nı anketle belirledik. Bu yıl Mustafa Koç’un ani kaybıyla Koç Holding’in başkanlığını üstlenen Ömer Koç, güçlüler liginde ilk sıraya geçti.

SÖYLEŞİ

“MADE IN TURKEY’DEN TASARIMA GEÇMELİYİZ”

Bülent Eczacıbaşı’yla tasarımı, sanatı ve 3. İstanbul Tasarım Bienali’ni konuştuk. Eczacıbaşı, “Made in Turkey’den tasarıma geçmeliyiz” diyor.

“TEKNOLOJİ VE ENERJİDE  FIRSATLARI İZLİYORUM”

Yatırım iştahının devam ettiğini belirten MV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Vargı, “Teknoloji ve enerjide sektörlerindeki fırsatları değerlendirebiliriz” diyor.

“YENİ İŞLERLE BÜYÜYECEĞİZ”

Bosch Grubu, 2015’te 70,6 milyar Euro ciro gerçekleştirdi. Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Volkmar Denner, büyümenin yeni iş modelleriyle yeni işlerden geleceğini belirtiyor.

“HIZLI BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

2016’yı yüzde 20 büyümeyle kapatacaklarını belirten Nestle Türkiye CEO’su Feliz Allemann, “5 yılda 500 milyon TL’lik yatırımı hayata geçirmeyi planlıyoruz” diyor.

ARAŞTIRMA

UMUT VEREN GELİŞMELER

Gayrimenkulden bilişime, turizmden otomotive kadar birçok sektör yılın ilk 9 ayında küçüldü.

Bu olumsuz tabloya rağmen ekonomide az da olsa umut vadeden olumlu gelişmeler var.

ZOR DÖNEM FORMÜLLERİ

Türkiye’nin en güçlü iş insanları zor zamanları nasıl yönetiyor? Bu dönemde paniğe kapılmadan analiz yapmak ve kaosu önlemek hepsinin ortak sırrı.

CİROYA DÖNÜŞ!

Kârlılık mı? Ciro mu? Yaptığımız araştırma, kârdan taviz veren şirketlerin ekonomi durulana kadar hacim kaybetmemek adına ciroyu büyütmeye odaklandığını gösteriyor.

“BAŞARAMADIM, AMA DERS ALDIM”

İş dünyasının başarılı iş insanlarına, “Beceremedim, olmadı, başaramadım” dedirten girişim deneyimlerini sorduk. İşte “Başaramadım ama ders aldım” dedirten hikayeler…

İKİNCİ TERCİHİM

“Şimdiki işinizi yapmıyor olsaydınız ne yapardınız?” Stil danışmanlığından tiyatroculuğa, genelkurmay başkanlığından futbolculuğa kadar zirvedekilerin ikinci tercihleri oldukça farklı.

YÖNETİM

1 YÖNETİCİYE KAÇ ÇALIŞAN?

Yönetici başına düşen çalışan sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Araştırmamıza göre 15 şirketin 12’si, son 5 yılda üst düzey yönetimde yönetici başına düşen çalışan sayısını artırdı.

YENİLEME HAREKATI

Son 1 yılda çok sayıda büyük şirketin CEO’su değişti. Türkiye’nin en büyük ilk 100 şirketinin 24’ü CEO’larıyla yollarını ayırırken 23’ünün yerine yenileri atandı.

ORİJİNALLERİN BÜYÜK SIRRI

Adam Grant, son kitabı “Originals”da çarpıcı saptamalarda bulunuyor. Grant, “En iyi müttefikler, genellikle sizinle aynı değerleri değil aynı yöntemi paylaşanlardır” diyor.

GENİŞLEME OPERASYONU

Türkiye’de satılan her 100 otomobilden 17’si operasyonel kiralama şirketlerine ait. Sektör temsilcileri iş hacminin geçen yıla göre yüzde 10-15 büyüyeceğini öngörüyor.

FİNANS

ANA BANKA OLMA YARIŞI

Bankacılıktaki hızlı müşteri değişimi, sektördeki her ölçekten bankayı “ana banka olma” yarışına itiyor. Bankaların “Ana banka” olma üzerine kurdukları stratejileri inceledik.

“YAPIMIZ SAĞLAM YIL SONUNDA NORMALLEŞİRİZ” 234

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, 2017’den umutlu. Leblebici, “2017, bu yıla kıyasla daha iyi olur. Bu yıl yüzde 3 büyürsek gelecek yıl da yüzde 3,5 gibi büyümelere gidebiliriz” diyor.

“FIRSATI GÖRDÜK 5’İNCİ OLDUK”

Pazar 5’inciliğine yükselen Sompo Japan Sigorta’nın genel müdürü Recai Dalaş, sektörün trafik sigortası yazanlar ve yazmayanlar olarak 2’ye ayrıldığını ve bunun da bir kırılma noktası olacağını belirtiyor.

5 ALANDA SON TABLO

Bankacılık dışı finansman alanındaki son durumu araştırdık. Sigortada yüzde 38 büyümeyle sıçrama yaşanırken faktoring ve leasingde işler parlak değil.

 

KONJONKTÜR

EKONOMİNİN YENİ ROTASI

Ekonomi daha önce bu yılı yüzde 3,5-4 arasında büyümeyle kapatacak gibiydi. Şimdi ise 2016 yılının yüzde 3’ün altında bir büyümeyle kapanması olasılığı ortaya çıktı.

 

RICHARD BRANSON

KİTAP

PROJEKSİYON

İNSANLAR

ŞİRKET DOKTORU

10 SORU

İŞ’TE ANADOLU

MEDIAPULSE

PAZARLAMA

DİJİTAL CEO

ZİRVE YOLU

FINANCE SUITE

KİŞİSEL YATIRIM

GÖRÜŞLER

Ian Bremmer/ DÜNYA KRİZDE Mİ?

Mehmet Öğütçü/ DOĞAL GAZ ARZ FAZLASI: SORUN MU FIRSAT MI?

Yiğit Kulabaş/ YÖNETİCİLER İÇİN NESNELERİN İNTERNETİ REHBERİ

David Bork / AİLE, ŞİRKET, PATRONLUK

Al Ries/ YARATICI LİDER EKSİKLİĞİ VAR

Ali Özgenç / İş 3.0

Fatih Öğün/ VARLIK YÖNETİMİNDE YENİ DİNAMİKLER 

Mehmet Gerz / PİYASANIN YÖNÜNÜ FED VE MOODY’S BELİRLER

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz