Capital'e abone olun.
PATRONLARIN MEMLEKET LEZZETLERİ

Patronların memleket lezzetleri

Restoran ve yemek kültürüne de hakim olan yöneticiler, memleketlerinin en güzel lezzetlerini ve restoranlarını anlattı..

Son Güncelleme: 10.08.2016

Her yöresinde kendine özgü yemekler bulunan Türkiye’nin, zengin mutfak kültürü dillere destan… İş dünyasının önde gelen yöneticilerinin de memleketlerine gittiklerinde “Yemeden dönmem” dediği pek çok yöresel lezzet var. Örneğin, Eroğlu Holding’in yönetim kurulu başkanı Nurettin Eroğlu, Aksaray’a her gittiğinde sac tava yediğini söylüyor. Ece Holding’in yönetim kurulu başkanı Erdem Çenesiz, memleketi Çorum’un tandır kebabından vazgeçemiyor. Amway’in Avrupa Dış İlişkiler Kıdemli Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu İzmir’in enginar dolmasını, TAB Gıda CEO’su Caner Dikici ise İstanbul’un lakerdasını seviyor. Kütahya Porselen’in patronu Nafi Güral, Kütahya’nın en meşhur yemekleri için tarihi konakları adres gösterirken Çilek Mobilya’nın yönetim kurulu başkanı Muzaffer Çilek, İskender ve Uludağ restoranlarını tavsiye ediyor. Erol Bilecik ise memleketi Hatay’ın meşhur künefesi için Mustafa’nın Yeri’ne gidilmesini öneriyor. İşte yöneticilerin vazgeçmediği memleket lezzetleri ve restoran tavsiyeleri...
“KAYSERİ DENİLİNCE AKLA MANTI GELİR”
Bilindiği gibi Kayseri’nin zengin bir mutfak kültürü var… Yörenin akla gelen ilk lezzeti mantının yanı sıra mantı yağlama, yağ mantısı pehli, güveç, fırın ağzı, tandır böreği, su böreği, güllü baklava, yöresel tatlılardan nevzine de Kayseri’nin nam salmış lezzetleri arasında yer alıyor. Halk arasında “aş makarna” olarak bilinen kesme çorba, erişte ve makarna da evlerde en çok tüketilen yemeklerin başında gösteriliyor. Kayseri’nin önde gelen iş insanı Boydak Holding’in yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak’ın yöresel lezzetlerden “olmazsa olmazım” dediği yemek ise mantı. Bunun dışında börek aşı ve kesme çorbanın da en sevdiği yemekler arasında olduğunu ifade eden Boydak, Kayseri’ye gelince mutlaka gidilmesi gereken restoranlar hakkında şunları söylüyor: “Kayseri’ye dışarıdan gelenler için özellikle 3 tane restoran önerebilirim. Bunlardan ilki Elmacıoğlu İskender, tüm et çeşitlerinin ve Kayseri mutfağının servis edildiği nezih bir yer. Gidildiği takdirde İskender’i mutlaka tadılmalıdır. İkinci olarak Kayseri yemeklerini usulüne uygun yapan Kaşık-la’ya mutlaka uğranmalı. Taş Mekân ise et yemeği ve kahvaltısıyla ünlü bir mekan. Kayseri kahvaltısında olması gereken katmer, sucuk pastırma ve sucuk içi çeşitlerinin en özellerini müşterilerine sunmanın yanında et çeşitleri de özel olarak seçiliyor.”
“HER GİTTİĞİMDE SAC TAVA YERİM”
İç Anadolu Bölgesi mutfağına hakim olan bir başka iş insanı da Eroğlu Holding’in yönetim kurulu başkanı Nurettin Eroğlu. “Aksaraylı bir ailenin mensubuyum. Aksaray’ı Kuzey Güney ve Doğu Batı ekseninde düşündüğünüzde, güzel ülkemizin tam ortasında yer alıyor. Bu sebeple kültürlerin buluşma ve birleşme noktası, adeta her yörenin mutfağından kendi zenginliğini yaratmış” diye konuşan Eroğlu, memleketinin lezzetlerinden en çok kıymalı pide ve sac tavayı sevdiğini belirtiyor. Eroğlu, Aksaray mutfağı hakkında şu bilgileri veriyor: “Aksaray, İç Anadolu Bölgesi ve Aksaray Ihlara Vadisi gibi hem doğal güzelliklere hem de insanlık tarihinin en eski yerleşkelerine ev sahipliği yapıyor. Aksaray’ın özellikle kıymalı pide ve saç tavasını çok seviyorum. Memleketimiz Aksaray’a her gittiğimizde mutlaka saç tava yeriz. Yine Konya ile ortak lezzetimiz olan meşhur etli ekmeği de çok severim. Anadolu insanının tevazu sahibi, misafirperver, temiz ve titiz yapısı yörenin tüm restoranlarında kendini gösteriyor. Bu bölgeyi ziyaret edecek misafirlere Orhan Ağaçlı Tesisleri’ne uğramalarını tavsiye ederim. Bu tesis, işletmecilerinin de arkadaşım olmaları dolayısıyla ailemle memleketimize gittiğimizde genellikle uğradığımız duraklar arasında yer alıyor.  
  • 1
  • 2
  • 3

  • Etiketler: ceolife patron patronlar yemek lezzet kültür

    İsminiz:

    Yorumunuz:


    FOTO HABER