Hafta sonu ne yapıyorlar?

İş dünyasının başarılı isimleri hafta sonlarını nasıl geçiriyor? İşte yöneticilerin tatil planları...

10.10.2014 15:43:470
Paylaş Tweet Paylaş
Hafta sonu ne yapıyorlar?
Hafta sonu deyip geçmemek gerekiyor. Çünkü özellikle yoğun ve stresli bir iş yaşamı olan üst düzey yöneticilerin kısa bir mola verip, kendilerini yenileyecekleri dahası ailelerine ve tüm sevdiklerine zaman ayırabilecekleri yegane zaman dilimleri hafta sonları...

Bu nedenle tüm uzmanlar sadece yöneticilere değil tüm kademeden çalışanlara hafta sonlarını en verimli şekilde değerlendirmelerini öneriyor. Planlı ve doğru önceliklendirilmiş hafta sonu tatilinin ardından yeni haftada işe başlama stresi yaşanma oranının da düşeceğini ifade ediyorlar. Peki iş dünyasının başarılı isimleri bu değerli günleri nasıl geçiriyor? Kimler hafta sonunu planlıyor, önceliklerini nasıl belirliyor?

İnsanın hayatı boyunca sadece birkaç bin hafta sonu var. Bu nedenle hafta sonunun değerini herhangi bir günden daha fazla bilmek gerekiyor. En başarılı iş insanları ise bu gerçeğin farkına herkesten çok varmış durumda.

Zaman yönetimi uzmanı Laura Vanderkam'ın yazdığı "What Most Successful People Do On the Weekends/Başarılı İnsanlar Hafta Sonlarında Ne Yapar?" kitabında da bu durum net şekilde ortaya çıkıyor. Mutlu geçen bir hafta sonunun tüm haftanın verimliliğini doğrudan etkilediğini belirten Vanderkam,"Değerli hafta sonlarımız genellikle hafta içinden artakalan işleri yapmakya da dinlenmek adına tembellik etmekle ziyan ediliyor.

Bu da kişilerin yenilenmeden sonu var. Bu nedenle hafta sonunun değerini herhangi bir günden daha fazla bilmek gerekiyor. En başarılı iş insanları ise bu gerçeğin farkına herkesten çok varmış durumda.~
Zaman yönetimi uzmanı Laura Vanderkam'ın yazdığı "What Most Successful People Do On the Weekends/Başarılı İnsanlar Hafta Sonlarında Ne Yapar?" kitabında da bu durum net şekilde ortaya çıkıyor.

Mutlu geçen bir hafta sonunun tüm haftanın verimliliğini doğrudan etkilediğini belirten Vanderkam,"Değerli hafta sonlarımız genellikle hafta içinden artakalan işleri yapmakya da dinlenmek adına tembellik etmekle ziyan ediliyor.

Bu da kişilerin yenilenmeden yeni bir haftaya başlamasına neden oluyor. Pazartesi sendromunun bir numaralı nedeni de verimsiz geçen hafta sonları. Beklentisi karşılanmayan birçok kişi her pazartesi sabahı kendisine,'hafta sonu nereye gitti'sorusunu yöneltiyor"diyor.

Vanderkam'a göre burada anahtar nokta hafta sonunu önceden en verimli geçirecek şekilde bir planlama yapmak. Plan yaparken de mutlu edecek etkinlikleri listenin en başına koymak.

Peki, Türk iş dünyasının başarılı isimleri hafta sonlarını nasıl geçiriyor? Bu kısa ama değerli zaman diliminde önceliklerini neye göre belirliyor, hafta sonu etkinliklerinin iş hayatlarındaki verimliliklerini nasıl etkilediğini düşünüyorlar?

HER HAFTA ETKİNLİK PLANLIYOR
Novartis Genel Müdürü Güldem Berkman, hafta sonlarına önem veriyor. Bu zaman dilimlerinin verimli kullanımına da özen gösteriyor. Bu nedenle her adımını planlı atıyor. "Hem ailem hem arkadaşlarım hem de kendime vakit ayırmak isteyince spontane değil de planlı olmakdurumunda kalıyorum. Bu durum bazen eşimi bunaltsa da o da artık alıştı, plan olmayınca eksiklik hissediyor"diyor.~
Peki Berkman'ın hafta sonları nasıl geçiyor? Kendisinden dinliyoruz: "Cuma ve cumartesi akşamları çok yakın görüştüğümüz arkadaş grubumuzla birlikte yemeğe çıkarız ya da sinema, tiyatro, konser gibi bir etkinliğe katılırız.

Ebeveynlerimizle tercihen pazar sabahları boğaz kenarında ya da evde kahvaltıyı tercih ediyoruz. Bunun ötesinde de spor, yürüyüş, resim, kitap okumakgibi hobilerimize, oğlumun okul ve arkadaş programlarına vakit yaratıyoruz."

Eskiden hafta sonları için çokdaha fazla sayıda program yapan Berkman, artık bu sayıyı azaltmış."Önceleri çokdaha yoğun bir programa sahiptim, günde 2-3 program yapardım.
Şimdi günde maksimum 1 ya da 2 program yapmaya enerjim oluyor. Daha da önemlisi bu kadarından keyif alıyoruz"diyor.

KIŞIN CADDE'DEYAZIN AYVALIK'TA
Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu için hafta sonu, yoğun iş günlerinin ardından ailesine, sosyal hayatına ve kendisine daha fazla vakit ayırma fırsatı anlamına geliyor. Uğurlu, her hafta sonu planlı ya da plansız ama mutlaka ailesi ve yakın arkadaş grubuyla keyifli saatler geçiriyor.

Kızı, damadı ve torunuyla da uzun saatler görüşme fırsatını hafta sonu yakalayan Uğurlu, cumartesi günlerini adeta iple çekiyor."Hafta sonları fırsat buldukça 1 -2 saat yürüyüş ve tenis ile aktif yaşamaya da özen gösteriyorum" diye konuşan Uğurlu, yaz aylarında ise hafta sonlarını yine ailesiyle birlikte Ayvalık'ta geçirdiğini söylüyor.

Uğurlu, hafta sonlarında ailesi ve yakın dostlarıyla neler yaptıklarını şöyle anlatıyor:"Genellikle planlı ve çoğunlukla yemekli buluşmalarımız oluyor. Planlı olmayan zamanları torunlarla geçiriyorum. Ayrıca, yol koşullarının imkan verdiği aylarda Ankara'ya giderek annemi, kardeşlerimi ve akrabalarımı ziyaret ediyorum.

İstanbul'daysam ve hava şartları uygunsa erken saatlerde Caddebostan sahilinde eşimle 1 saat yürümeyi rutin hale getirdik. Cumartesi sabahları tenis grubumuzla 1-2 saat tenis oynuyoruz"~
Yeni bir haftaya daha enerjik başlamak için spora mutlaka vakit ayıran Uğurlu, her hafta sonu sinemaya da gitmeye çalışıyor. Yılda 52 hafta sonu olduğunu belirten Uğurlu, hayalindeki hafta sonunu ise şöyle resmediyor: "Her şeyi yapmak mümkün.

Spor, deniz, gurme arkadaşlarla restoran keyifleri, yurtiçi-yurtdışı turistik geziler. Hafta sonunda iki güne sığmayan hayaller de var tabii ki. Uzun bir gemi turu, kutuplara seyahat gibi..."

YORGUNLUĞU PİKNİKTE ATIYOR
Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güze-liş için de hafta sonu cumartesi akşamı başlıyor. Cumartesi gününün ku-yum-pırlanta sektörünün en hareketli geçen günü olduğunu söyleyen Güzeliş, bu nedenle cumartesileri günün büyük bölümünü çalışarak geçiriyor.

Cumartesi öğleden sonra saat 4-5 gibi hafta sonu tatilinin başladığını ifade eden Güzeliş,"Hafta sonumu aileme ayırıyorum. Önce birlikte sinema izler ya da dışarıda bir akşam yemeği yeriz. Çocukların spor akti-vitelerini izlemek hafta sonunun en sevdiğim rutini" diye devam ediyor.

Güzeliş, keyifle geçirdiği her hafta sonunun yeni haftaya zinde başlamasını sağladığını da belirtiyor. Güzeliş'in hafta sonunda özellikle pazar günleri en keyif aldığı aktivite ise piknikyapmak. Güzeliş, keyifli pazar pikniklerini şöyle anlatıyor: "Pazar günleri hava güzelse piknik yapmayı tercih ediyoruz.

Ailemin ve yakın dostlarımızın katıldığı bu pikniklerde gerçekten dinleniyorum. Haftanın yorgunluğunu doğada atmak bana mutluluk veriyor." Güzeliş, her ne kadar hafta sonu tatillerinden mutlu olduğunu söylese de hayalini kurduğu farklı bir hafta sonu tatili de var.

Güzeliş bu hayali şöyle açıklıyor: "Cuma gününden başlayan 3 günlük tatiller hayal ediyorum. Kışın her hafta sonu kayak için zaman ayırabilmeyi isterdim. Ülkemizde çok güzel şehirler, koylar var. Yaz aylarında hafta sonlarımı buralarda geçirmek güzel olurdu."~
KAHVALTILAR RİTUEL GİBİ
Kiğılı Genel Müdürü Hilal Suerdem için de hafta sonları çok önemli. Suerdem, hafta içi iş temposunun yoğunluğundan kendisine, ailesine ve dostlarına yeteri kadar vakit ayıramadığından hafta sonlarını en verimli şekilde kullanmaya dikkat ediyor.

Cumartesi ve pazar günleri için çoğu zaman planlama yapamadığına dikkat çeken Suerdem, "Genellikle cuma akşamlarını evimde geçiriyorum. Haftanın vermiş olduğu yorgunluk ve yoğun iş temposundan dinlenerek sıyrılmaya çalışıyorum. Bazı zamanlar geç saatlere kadar da çalıştığım oluyor. Böyle olunca cuma akşamları pek plan yapamıyorum" diyor.

Suerdem'in plansız başlayan hafta sonlarının ri-tüelleri de var. Örneğin cumartesi, pazar kahvaltıları onun için adeta seramoni gibi geçiyor. Ailecek yapılan bu kahvaltıların kendisine herzaman keyif verdiğinden söz ediyor. Kahvaltı sonrasında ise bazen deniz kenarında yürüyüşe çıktığını bazen kısa gezintiler yaptığını anlatıyor.

Hafta sonunu sevdikleriyle birlikte geçirince iş performansının arttığına inanan Suerdem, hafta sonuna ilişkin çok büyük beklentiler içinde değil. "Çok fazla hayalini kurduğum bir hafta sonu yok. Yeni yerler görmeyi isterdim"diyor.

YENİ YERLER KEŞFEDİYOR
Hafta sonları tüm yoğun çalışanlar için olduğu gibi Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pek-kan için de kısa bir dinlenme ve yenilenme fırsatı demek. Genellikle her hafta sonunu önceden planladığını söyleyen Pekkan, kalan zamanı ailesi ve yakın arkadaşlarıyla geçirmekten keyif alıyor.

Pekkan, sıradan bir hafta sonunu nasıl geçirdiğini şöyle anlatıyor:"Cuma akşamları sinemaya gidip dışarıda yemek yiyorum. Cumartesi gündüz daha çok ailemle ve sporla geçiyor. Özellikle çocukların programları bizi doğrudan etkiliyor.~
Cumartesi akşam dışarıda arkadaşlarla yemek organize ediyoruz. Yakın arkadaşların evlerinde biraraya gelmekde her zaman keyifli. Pazarise geç bir kahvaltı, spor ve yakın arkadaşlarla geçen rahat zamanlardan oluşuyor. Her hafta sonu eşimle yeni bir yer görmeyi veya yeni bir restoran denemeyi hedefliyoruz.

Birde pazar akşamları önümüzdeki haftanın iş programına bakış ve ufak tefek bazı hazırlıklar için zaman ayırıyorum." Spor yapabildiği, yeni bir yer gördüğü veya yeni bir deneyim yaşadığı her hafta sonunun verimli geçtiğini düşünen Pekkan, verimli hafta sonlarından sonra gelen iş günlerinin her zaman daha kolay geçtiğini belirtiyor.

"PAZAR GÜNLERİM OĞLUMA AİT"
Homend Genel Müdürü Hakan Koçer'in hafta sonu planlarında oğlunun yeri çok ayrı. Koçer, son 10 yıldır her pazar gününü oğluna ve oğlunun arkadaşlarıyla birlikte yaptıkları programlara ayırıyor ve rutin bir hafta sonu programını şöyle paylaşıyor: "Cuma akşamı hafta sonum oğlumla başlıyor.

Onunla veya bazen arkadaşlarıyla birlikte spor salonuna gidiyor, basketbol oynuyor, sinemaya gidiyoruz. Eğer onların canı sabaha kadar bilgisayarda oyun oynamak istiyorsa veya sosyal medya videoları izlemeyi tercih ediyorlarsa o zaman ben de eşimle başka bir program yapıyorum.

Cumartesi günü oğlumu bıraktıktan sonra akşama kadar kendime vakit ayırabiliyorum. Bu vakitte yemek yapmak, bahçeyle uğraşmak, bilmediğim yerleri gezmek gibi uğraşlarım oluyor. Akşamı mutlaka eşimle birlikte değerlendiriyoruz. Pazar günü ise sabahtan oğlumu annesinden alıp, pazartesi sabahı onu okula götürene kadar kendisinin tercih ettiği programlar yapıyoruz. Ona Latin dans dersleri aldırmak, Rusça veya Portekizce öğrenmesini sağlamak, hobiler kazandırmak ve tabii ki düzenli spor yapmasını sağlamak adına elimden gelen gayreti gösteriyorum."

FAVORİ DİZİLERİNİ İZLİYOR
Demsa Group Moda Genel Müdürü Ahmet Dal-yancıgil, hafta sonunu nasıl değerlendirdiğinin hafta içine bağlı olduğunu söylüyor."Eğer cumartesi günü için bir iş programı yapmak zorunda kalmışsam zaten hafta sonunun 1 gününü harcamış oluyorum.~
Hafta sonlarının anlamı ve nasıl değerlendirdiğim mevsimine göre ve iş yoğunluğuna göre değişiyor" diye konuşan Dalyancıgil, yaz aylarında hafta sonlarına cuma veya pazartesi günlerini de katarak Bodrum'a gittiğini belirtiyor. Bodrum'da bulunduğu dönemlerde gündüz saatlerinde hava koşulları uygun
olursa yelken yaptığını dile getiriyor.

Dalyancıgil, hafta sonları neler yaptığını şöyle anlatıyor: "Futbol sezonunda 2 haftada bir hafta sonlarına denk gelen Galatasaray'ın iç saha maçlarını kaçırmamaya çalışıyorum. Bunun dışında eşimle İstanbul'un farklı yerlerini gezmeyi seviyoruz. Pazar günleri AVM'lerin yoğun olmadığı saatlerde sinemaya gidiyoruz. Bazen de hiçbir şey yapmadan evde oturmayı ve favori dizilerimi arka arkaya seyretmeyi tercih ediyorum"

Yılların getirdiği alışkanlıkla hafta sonlarında da erken kalkan Dalyancıgil, hayalindeki hafta sonu hakkında şöyle diyor: "Çalışma hayatıma bir nokta koyduktan sonra hayalimdeki günü yaşayabilirim. Yani program yok, kural yok, saate bakmak yok, mailleri kontrol etmek yok, bir yere yetişmek için strese girmek yok, favori dizileri kaçırmakyok."

PROGRAM YOĞUN
Singer Türkiye Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak için hafta sonları; dinlenmek, eğlenmek ve aileyle vakit geçirmek için en büyük fırsat. Parlak, planlı olmayı seviyor. Hafta sonu tatilinde önceliği her zaman 7 yaşındaki oğluna veriyor. Oğluyla sinema, tiyatro, sirk gibi etkinliklere katılmaktan keyif alıyor.

Akşamları ise çoğunlukla arkadaşlarıyla birlikte olmayı tercih ediyor. Hafta sonu tatiline cuma akşamı çekirdekaile olarakdışarıdayemekyiyerek başladıklarını belirten Parlak,"Sonrasında eşimle sinemaya gidiyoruz. Cumartesi günleri eşim çalıştığı için sabahları annem ve oğlumla kahvaltı ederekgüne başlıyoruz"diyor.~
Hafta sonunu oğluna göre programladığını belirten Parlak, şöyle devam ediyor:"Günün akışını oğlumun istekleri belirliyor. Onun arkadaşları ve anneleri ile ya da kuzenleri ile bir etkinlik yapılıyor. Cumartesi akşamları da genellikle arkadaşlarımızla birlikte ailece dışarıda yemek yiyoruz ve duruma göre ev ziyaretleri yapılıyor.

Pazar rutinimiz ise geç kalkmak ve tüm hafta evde kahvaltı yapamadığımız için uzun bir pazar kahvaltısı oluyor. Sonrasında gazete okuyup, biraz dinleniyoruz. Oğlumun ödevlerini yaptıktan sonra programımız varsa dışarıda arkadaşlarla buluşuyoruz. Hafta sonu pazartesiye hazırlıkla son buluyor."

HAFTA SONU CUMARTESİ BAŞLIYOR
Limak Holding Turizm Grubu Başkanı Kaan Kava-loğlu'nun da hafta sonu cumartesi günü başlıyor. "Her cumartesi saat 16:00'ya kadar çalışırım"diyen Kavaloğlu, cumartesi akşamlarını arkadaşlarına, pazar günlerini ise tamamen ailesine ayırdığını söylüyor.

O da iyi geçen bir hafta sonunun muhakkak iş performansını olumlu etkilediğini düşünenlerden. Kavaloğlu hafta sonu rutinleriyle ilgili şu yorumda bulunuyor: "Ben her ay en az bir kere Sapanca'daki evimde bir tam hafta sonu geçirmeyi tercih ediyorum.

Küçük oğlumla birlikte Fenerbahçe'nin ev sahibi olduğu maçlara da denk getirerek İstanbul-Sapanca planını birleştirerek tam bir hafta sonu tatili yapıyoruz. Büyük oğlum yurtdışında okuduğu için tatillerimizin belirli bir kısmı onun okul programına göre şekilleniyor. Ben her yıl muhakkak daha önce görmediğim bir yeri görme hedefiyle tatil yapıyorum." ~
ALTAN ERDİNÇ / TERGAN GENEL MÜDÜRÜ
“AÇIK HAVADA OLMAYA GAYRET EDİYORUZ”
IŞI ŞANSA BIRAKMAM

Hafta sonları ailemle geçirdiğim önemli bir zaman dilimi. Hafta sonlarımı önceden planlıyorum. Çünkü ailemize ve dostlarımıza ayırabileceğim kısıtlı bir zaman dilimi var. İşi şansa bırakmak istemiyorum.

Hafta sonu tatilimizin spontane geliştiği de olabiliyor. Sabahın erken saatinde gelen bir telefonla dostlarımız ‘Brunch’a nereye gidiyoruz’ diye sorabiliyor. Bazen önceden yaptığımız planlar da suya düşebiliyor.

KIZIMLA GEÇEN ZAMAN
Cumartesi günleri çalışıyorum. Cuma akşamları büyük aile fertleriyle yemekte oluyoruz. Eğer onlarla bir programımız yoksa arkadaşlarımızla yemeğe çıkarız. Cumartesi günleri nadiren de olsa fabrikaya uğrar 1-2 saat kalırım, sonrasında da bir ya da iki mağaza ziyareti gerçekleştiririm. 4,5 yaşında Ela Şevval adında bir kızım var.

Öğleden sonra eşimin bir programı varsa akşama kadar kızımla vakit geçirmeyi severim. Bazen bu program sabahtan başlayabilir. Kızımla sinemaya gideriz, sahilde yürüyüş yapar, parklarda birlikte oyun oynarız. Eşimin bir programı yoksa hep birlikte oluruz. Cumartesi akşamı genelde arkadaş ve kardeş ziyaretlerimiz olur ya da onları evimizde ağırlarız.

PAZAR BRUNCH’LARI
Pazar günü genellikle arkadaşlarımız ve ailemizle brunch yaparız. Mümkün olduğunca etkinliklerimizi açık alanlarda gerçekleştirmeye, kapalı alanlarda olmamaya gayret gösteriyoruz. Öğleden sonra küçük kızımızın çocuk parkı, tiyatro ve sinema gibi istekleri bizi yönlendirir. Akşam üzeri ise zorunlu görevimiz alışveriş yapmak oluyor. Yılda 8-10 kez cuma akşamından başlayarak şehir dışı kaçamaklarımız da olabiliyor.~
EŞREF BİRYILDIZ / BORUSAN OTOMOTİV İCRA KURULU BAŞKANI
“EN SEVDİĞİM ŞEY TV KARŞISINDA YEMEK YEMEK”
EN AZ SEVDİĞİM KISIM

Haftanın en sevdiğim günü cuma. Bunun nedeni hafta sonu arifesi olması. Hafta sonu bu denli önemli benim için. Planlama yapmam. Pazar günü öğlene kadar arkadaşlarım nereye çekerse oraya giderim. Pazar öğleden sonra hafta sonu benim için bitmiştir. O da hafta başı arifesidir ve hafta sonunun en az sevdiğim kısmıdır.

DENİZ KIYISINDA YÜRÜYÜŞ
Cuma akşamı evde televizyon karşısında akşam yemeği yemek en sevdiğim şey. Cumartesi erkenden kalkıp kahvaltı eder, gazete okur ve açık havada deniz kıyısında yürüyüş yaparım.

BERK GÜRDOĞAN / PFIZER GLOBAL YERLEŞİK ÜRÜNLER, DOĞU AVRUPA BÖLGE BAŞKANI
BOŞLUĞUN DAYANILMAZ KEYFİ
PLANLI OLMAMAK

Neredeyse her hafta iş amaçlı yurtdışına uçan biri olarak, hafta sonları benim için çok değerli. Bunun bir kısmında muhakkak planlanmış bir aktivite oluyor. Ama belli bir kısmını hiç doldurmak istemiyorum. Hafta içinin her dakikası toplantı, telekonferans ya da seyahatlerle dolu, işte tam bu sebeple hafta sonlarının bir gününde ya da en azından bir yarım gününde planlı olmamayı planlıyorum. Boşluğun dayanılmaz keyfîni yaşamak için!~
“MED CEZİR”İ İZLİYORUZ
Hafta içi çok göremediğim iki oğlumla vakit geçirmeye çalışıyorum. Cuma akşamları onlar için çok önemli, “Med Cezir”i seyrediyorlar, tabii ben de onlara eşlik ediyorum. Genelde ikisi de üstümde oturuyor.

Cumartesi ve pazar sabahları onların çok yoğun tempoları var; futbol, basket antrenmanları ya da bazen doğum günü programları, özel dersler, hatta doktor randevuları. Genelde onlara transfer hizmetleri veriyorum. Arada yemek yiyoruz, sohbet ediyoruz, sinemaya gidiyoruz ya da sahilde bisiklete biniyoruz.

MEMLEKETİ KURTARIYORUZ
Öte yandan, her hafta sonu muhakkak bir ya da iki arkadaşımla, buluşup kahve keyfi yapıyoruz. Erkek erkeğe memleketi kurtarıyoruz, birbirimize terapi yapıyoruz. Eski günleri yâd ediyoruz. Müthiş bir rahatlama oluyor.

ZEYNEP ERKUNT ARMAĞAN / ERKUNT TRAKTÖR YKB.
“TANRIYA ŞÜKÜR BUGÜN CUMA”

CUMA TEŞEKKÜRÜ
Hani Amerikalılar söylemiş ya ‘Thank God It’s Friday/Tanrı’ya Şükür Bugün Cuma’ diye. Günübirlik kıta değiştirmek zorunda kaldığım seyahatlerin ve toplantıların ardından cuma akşamları için benim içimden de bu cümle geçiyor. Hafta sonları benim için kendime ayıracağım, ailemle geçireceğim, arkadaşlarımla keyif yapacağım zaman demek.

YAPILACAK ÇOK İŞ VAR
Hafta sonları için mutlaka plan yapıyorum. Bu kısacık 2 güne kişisel bakımımı, alışverişi, ailemle geçireceğim zamanı, arkadaşlarımı ve sporu sığdırıyorum. Cuma gecelerimi çoğunlukla dostlarımla geçiriyorum. Doktor randevularımı cumartesi gününe denk getiriyorum. Kadın arkadaşlarıma da öğle yemeği ya da kahve için cumartesi vakit ayırıyorum. Alışveriş ve kuaför işlerimi hafta sonu yapmak zorundayım.~
UZUN KAÇAMAKLAR DÜŞLÜYOR
Hayalimde uzun hafta sonu kaçamakları da var. Oğlum lise son sınıfta olduğu ve son birkaç yılı çok dolu geçtiği için, onu bırakıp gitmeyi hiç düşünmedim. Bazen de 2 gün boyunca evden çıkmadan sadece bahçemle ilgilenmenin, çiçekler dikmenin, toprakla oynamanın, elimde bahçe makası ile bütün bahçenin bakımını yapmanın hayalini kuruyorum.

ARMAĞAN OKAY / NEVA KOZMETİK YKB.
SÜRPRİZLİ CUMA
EN GÜZEL 2 GÜN

Hafta sonu benim için çok önemli. Yoğun bir haftanın ardından kendime ve aileme vakit ayırabileceğim en güzel 2 günden oluşuyor. Hafta sonları genellikle çocuklarımızın programlarıyla geçiyor. Onların spor, müzik ve alışveriş planlarına dahil oluyoruz.

ARKADAŞLARLA EĞLENCE
Cumartesi akşamı ise eşim veya aile dostlarımızla dışarıda yemek, müzik, sinema ve tiyatro etkinliklerine katılıyoruz. Hafta sonu planlarımız çok spontane gelişmez. Arada bir cuma günü sürpriz yaparak ailemi şehir dışına tatile götürürüm.

İPLE ÇEKİYORUM
Hafta sonunun problemsiz geçmesi tabii ki hafta içine yansıyor. Her zaman hafta sonu tatilini iple çekerim. Hafta sonu daha çok gezmek istiyorum. Kendime daha fazla zaman ayırabilsem daha mutlu olurdum.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz