"Etkilendiğim iş kitapları"

Benim en etkilendiğim iş kitabı ise 20 yılı aşkın süredir GE'nin global CEO'luğunu başarıyla üstlenmiş efsanevi yönetici Jack Welch'in kaleme aldığı "Winning” oldu.

19.07.2014 16:45:040
Paylaş Tweet Paylaş
"Etkilendiğim iş kitapları"
TUNÇ AKYURT / PEPPERS&ROGERS
En son Don Peppers ve Martha Rogers tarafından kaleme alınmış "Extreme Trust” ismindeki kitabı okudum. Bu kitap, özellikle son dönemde yaşanan global krizin ardından oluşan ve hemen hemen tüm sektörlerde görülen güven krizine karşı şirketlerin neler yapması gerektiğini açıklıyor.

Don Peppers ve Martha Rogers kitapta, özellikle müşterileri nezdinde çok daha kaliteli bir deneyim ve güven algısı yaratmayı amaçlayan şirketlerin onlara karşı dürüst, şeffaf ve etik bir yaklaşım sergileyerek onların güvenini tekrar kazanmaları gerektiğinin altını çiziyor. Kitabı kesinlikle tüm CEO ve üst-orta düzey yöneticilere tavsiye ederim.

Özellikle günümüzde birçok sektörde ürünlerin, servislerin ve ücretlerin birbirine çok yaklaştığını görüyoruz. Şirketlerin kendilerini farklılaştırma alanı olarak müşteri deneyimini seçmelerinin, bu deneyimde de müşterilere karşı çok daha şeffaf ve dürüst davranılması gerektiğinin altını çizen, bu yönde atılması gereken adımları net şekilde belirten çok yararlı bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Benim en etkilendiğim iş kitabı ise 20 yılı aşkın süredir GE'nin global CEO'luğunu başarıyla üstlenmiş efsanevi yönetici Jack Welch'in kaleme aldığı "Winning” oldu. Jack Welch bu kitabında CEO'luğu sırasında başına gelen problemleri nasıl aştığını, GE gibi dev ve hantal bir yapıyı nasıl çok başarılı bir şekilde transformasyona uğrattığını, gayet akıcı bir dille ifade ediyor. Kendi liderlik stilimde onun bazı izlerini de görüyorum.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz