Capital'e abone olun.

Gıda Korkusu

Harvey Levenstein mizahı hiç elden bırakmadığı bu sosyal tarih çalışmasında, Amerikalıların gıdalarla ilgili dinmek bilmeyen endişelerini geniş bir tarihsel bağlama yerleştiriyor.

Son Güncelleme: 01.01.2014

19'uncu yüzyılın mikrop korkusunun, 21 'inci yüzyılda yerini artık hepimizi ilgilendiren kolesterol, kimyasal katkı maddeleri ve işlenmiş gıdalarla ilgili kaygılara bırakmasının izini sürüyor.

Amerika'nın yeme içme tarihi, bu ülkeden dünyaya yayılan beslenme modalarının, hızla gelip geçen furyaların ve özel diyetlerin tarihidir aynı zamanda. Levenstein, çılgın pazarlama ve üretim yöntemleri geliştiren gıda endüstrisini kendi haline bırakan hükümetlerin sorumsuz tavrını, reklamlarda ürünlere günün  

Etiketler: kitap,tarih,Gıda

İsminiz:

Yorumunuz:


FOTO HABER