"ABD ekonomisi gayet makul hızda ilerliyor"

Fed Başkanı Yellen, bazı risklere karşın ABD ekonomisinin gayet makul ve iyi bir hızda ilerlediğini söyledi.

20.01.2017 10:45:250
Paylaş Tweet Paylaş
"ABD ekonomisi gayet makul hızda ilerliyor"
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, bazı risklerin hala devam etmesine karşın ABD ekonomisinin gayet makul ve iyi bir hızda ilerlediğini belirterek, "ABD ekonomisinin iyi bir pozisyonda olduğunu düşünüyorum. 2008, 2009 ve 2010 yıllarına kıyasla uykumu kaçıracak daha az şey var." dedi.

Yellen, California eyaletindeki Stanford Üniversitesi’nde "Ekonominin Görünümü ve Para Politikasının Gidişatı" başlıklı bir sunum yaptı.

Sunumunda, ABD ekonomisinin, Fed’in yasalarca belirlenen iki hedefine doğru büyük ilerleme kaydettiğini ifade eden Yellen, iş gücü piyasasının tam istihdama ve enflasyonun yüzde 2’ye yakın seyrettiğini söyledi.

Yellen, geçen yıl aylık ortalama 180 bine ulaşan istihdam artışının, işsizlik oranını uzun vadede sabit tutmak için yeterli olan 75-125 bin aralığından çok yüksek olduğunu söyledi. Yellen'ın bu tespiti, bankanın bu yıl istihdam artışının 75 binin altına düşmemesi halinde faiz artışlarına devam edebileceği şeklinde yorumlandı.

Yellen, düşük verimlilik artışı, zayıf küresel büyüme ve finansal krizin süren etkilerinin ülke ekonomisini orta vadede sınırlamaya devam edeceği görüşünü dile getirdi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz