Bütçe nisanda 3 milyar TL açık verdi

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bütçenin nisan ayında 3 milyar TL açık verdiğini belirtildi.

15.05.2017 12:20:230
Paylaş Tweet Paylaş
Bütçe nisanda 3 milyar TL açık verdi
Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bütçenin nisan ayında 3 milyar TL açık verdiğini belirtildi. Önceki ay bütçe açığı 19,5 milyar TL idi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bütçenin nisanda 3 milyar lira, ocak-nisan döneminde ise 17,9 milyar lira açık verdiğini belirterek, "Ancak, ertelenen sosyal güvenlik primlerinin geçici etkisi dikkate alındığında ilk dört ayda bütçe açığı 11,9 milyar lira seviyesindedir." ifadelerini kullandı.

Ağbal, bu yılın nisan ve ocak-nisan dönemine ilişkin bütçe uygulama sonuçlarını değerlendirdi.

Geçen ay bütçenin 3 milyar lira, ocak-nisan döneminde ise 17,9 milyar lira açık verdiğini bildiren Ağbal, ancak ertelenen sosyal güvenlik primlerinin geçici etkisi dikkate alındığında ilk dört ayda bütçe açığının 11,9 milyar lira düzeyinde olduğunu kaydetti.

Ocak-nisan döneminde toplam bütçe harcamalarının 215,7 milyar lira, faiz hariç giderlerin ise 193,6 milyar lira olarak gerçekleştiğini ifade eden Ağbal, ekonomik büyümeyi destekleyici kararların ve teşvik unsurlarının etkisiyle bütçe açığının yılın ilk dört ayında geçen yıla göre daha yüksek olduğunu belirtti.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz