Dev yatırım paketi açıklandı!

Tam 315 milyar euroluk ekonomik yatırım paketi açıkladı. Bu pakete göre 1.3 milyon civarında istihdam hedefleniyor

26.11.2014 15:44:460
Paylaş Tweet Paylaş
Dev yatırım paketi açıklandı!
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker tarafından açıklanan ekonomik yatırım paketinin Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 1,3 milyon istihdam sağlaması bekleniyor. Juncker, Avrupa Parlamentosu'nun Strasbourg'daki oturumunda 315 milyar Euro'luk ekonomik yatırım paketini açıkladı. Jean-Claude Juncker, paketi sunarken bu paranın gökten yağmayacağını, gerekli kaynakları bulmaları gerektiğini dile getirdi.

HENÜZ PROJE AŞAMASINDA

Avrupa ekonomisini yeniden canlandıracağı öngörülen 3 yıllık paketin hayata geçirilmesi halinde AB ekonomisinde yüzde 1'e kadar büyüme sağlayacağı tahmin ediliyor. Paket dahilinde, 21 milyar Euro'luk "Avrupa Stratejik Yatırım Fonu" oluşturulacak. Fon ile 240 milyar Euro uzun vadeli yatırım, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) için ise 75 milyar Euro yatırım sağlanması bekleniyor. Yani fonun kendisini 15'e katlayacak yatırım çekmesi öngörülüyor. Yatırım paketi ile tüm AB genelinde 1,3 milyon istihdam sağlanması bekleniyor. Proje aşamasında olan paketin hayata geçirilip geçirilmeyeceği, yatırım komitesinin yapacağı değerlendirmeden sonra belli olacak.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz