"ECB tüm araçları kullanmaya hazırız"

Mario Draghi, ekonomide görünüm kötüleşirse ECB'nin tüm araçlarını kullanmaya hazır olduğunu söyledi.

20.01.2017 09:02:590
Paylaş Tweet Paylaş
"ECB tüm araçları kullanmaya hazırız"
Faiz kararı sonrası basın toplantısında konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi "Faiz oranlarının uzun süre düşük kalması beklentimizi sürdürüyoruz" dedi.

Ekonomik büyüme görünümü üzerinde aşağı riskler olduğuna dikkat çeken Draghi enflasyonda aşağı yönlü baskının devam ettiğini ve enflasyondaki değişikliklerin yakından izleneceğini söyledi. Draghi kısa vadede manşet enflasyonun toparlanabileceğini öngördü. Başkan, ekonomide görünüm kötüleşirse ECB'nin tüm araçlarını kullanmaya hazır olduğunu ve parasal genişlemenin gerekmesi halinde uzatılabileceğini ifade etti.

FAİZLERİ SABİT TUTTU

Mali politikaların ekonomik toparlanmayı desteklemesi gerektiğini söyleyen ECB Başkanı, yapısal reformların artırılması gerektiğini vurguladı. Draghi Brexit'in etkilerine dair konuşmak için erken olduğunu söyledi.

ECB'nin ihtiyaç olursa stratejilerini revize etmeye hazır olduğunu aktaran Draghi, "Küresel belirsizlikten kaynaklanan riskler sürüyor. Politlka duruşumuz başarılı oldu. Gelecekte daha yüksek faizler için düşük faiz oranları gerekli. Parasal genişleme azaltımı için doğru zaman gelecektir. Enflasyon konusunda sabırlı olmak zorundayız. Deflasyon riski büyük ölçüde azalmış görünüyor. Temel koşullar ekonomimizde iyileşmeye işaret ediyor" dedi.

Parasal genişleme azaltımı için doğru zamanın geleceğini belirten Draghi Euro bölgesi ülkelerinin tamamında toparlanma olmasının önemli olduğunu bildirdi.

ECB bugünkü toplantıda faiz oranlarında ve varlık alım programında beklendiği gibi değişikliğe gitmedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz