Gelişen ülke paraları Fed öncesi yükselişte

Fed'in bu akşamki toplantı tutanakları öncesi gelişe ülke kurları yükseliyor.

22.02.2017 10:10:120
Paylaş Tweet Paylaş
Gelişen ülke paraları Fed öncesi yükselişte
Fed'in bu akşamki toplantı tutanakları öncesi gelişe ülke kurları yükseliyor. Bölgenin gösterge endeksi ise 3. günde de yükselerek 2015'ten beri en yüksek seviyeye çıktı.

Bloomberg'te yer alan habere göre, Standard Chartered'ta stratejist olan Divya Devesh "Piyasalar konsolidasyon moduna girmiş görünüyor, bir sonraki katalizörü bekliyor. Fed tutanakları yakından izlenecek, buradan çıkacak ipuçları riskli varlıkları etkileyebilir" dedi.

Bloomberg dolar endeksi %0.1 geriledi. Çin'de yuan ufak değişim kaydederken Şanghay Borsası iki günlük yükselişi sonlandırdı. 10 yıllık tahvil faizleri değişmeyerek %3.36 oldu. Güney Kore wonu ikinci günde de yükseldi. Kospi endeksi 3. günde de %0.1 arttı.

Endonezya rupisi 4 günde ilk kez değerlendi. Yabancı yatırımcı 21 Şubat'ta met 10.9 milyon dolarlık hisse sattı, 17 Şubat'ta 164 milyon dolarlık tahvil aldı. Ülkede Jakarta Borsası da %0.2 yükseldi.

Malezya ringiti bir ayın düşüğüne yakın seyretti. Enflasyon verisi açıklanacak. Ocak enflasyonun yıllık %2.7 ilke Şubat 2016'dan beri en büyük artışı kaydetmesi bekleniyor. FTSE Bursa Malaysia KLCI endeksi fazla değişmedi.

Filipin pesosu 10 yılın dibine inmesinin ardından fazla değişmedi. Yabancı fonlar dün net 11.1 milyon dolarlık hisse senedi sattı. Bu ay toplam çıkışlar 83.6 milyon dolara ulaştı.

Tayland bahtı yabancı yatırımcının 2 haftanın en büyük tahvil alımını gerçekleştirmesiyle düşüşü sonlandırmaya hazırlandı. Dün yabancılar 3.6 milyar bahtlık (102.8 milyon dolar) tahvil aldı. Bu, 7 Şubat'tan beri görülen en büyük rakam.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz