Goldman Sachs'tan Türkiye uyarısı

Goldman Sachs: "Referandum sonucu ne olursa olsun Türkiye'nin cari ekonomik trendleri sürdürülemez."

14.04.2017 11:27:120
Paylaş Tweet Paylaş
Goldman Sachs'tan Türkiye uyarısı
Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak referandumdan çıkabilecek sonuçları değerlendiren Goldman Sachs, referandum sonucu ne olursa olsun Türkiye'nin cari ekonomik trendlerinin sürdürülebilir olmadığını finansal istikrarın sürdürülmesi ve enflasyonun hedef aralığa geri getirilmesi için parasal ve mali politikanın sıkılaştırılmasının gerekeceğini savundu.

Piyasanın referandumdan 'evet' çıkması olasılığını yüzde 75 olarak gördüğünü ve buna göre pozisyon aldığını belirten Goldman Sachs, "Bir 'hayır' sonucu çıkması halinde piyasada sürpriz faktörünün ciddi şekilde büyük olacağını düşünüyoruz. 'Evet' sonucu çıkması halinde sonuç büyük ölçüde fiyatlanmış olacak" değerlendirmesini yaptı.

'Evet' sonucu çıkması halinde reaksiyonun siyasi ortamda yaşanacak değişime, politikaların gelecekte uygulanacak yönlerine bağlı olacağını belirten Goldman Sachs, 'hayır' çıkması halinde ise piyasanın bir erken seçim olasılığın fiyatlamasını beklediklerini vurguladı.

Analistler ayrıca, "Hayır çıkması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP ve parlamento içinde desteğini artırarak insiyatifi geri kazanmak isteyeceğini düşünüyoruz" dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz