'İngiltere’de işe alımlar durabilir'

Yöneticiler Enstitüsü anketinde, Brexit kararı sonrasında ülkede şirketlerin işe alımlarını durdurabileceği belirtildi.

27.06.2016 16:56:140
Paylaş Tweet Paylaş
'İngiltere’de işe alımlar durabilir'
İngiltere'nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış kararı almasının ardından ülkenin önde gelen şirket yöneticilerinin yaklaşık yüzde 25’i işe alımları durdurmayı planlıyor.

Londra merkezli Yöneticiler Enstitüsü (The Institute of Directors) tarafından hazırlanan ankete göre, üst düzey yöneticilerin yaklaşık yüzde 25’i gelecek döneme ilişkin işe alım planlarını durdurmayı düşünüyor.

Yöneticiler Enstitüsü’nün bin üyesi ile gerçekleştirilen ankette, şirket yöneticilerinin üçte ikisi İngiltere’nin AB’den çıkma kararının iş dünyası ve ekonomi için olumsuz olduğunu belirtirken, yöneticilerin yüzde 5’i ise gelecek dönemde işten çıkartmalara başlamayı planladıklarını kaydetti.

Anket sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yöneticiler Enstitüsü Direktörü Simon Walker, iş dünyasının çok endişeli olduğunu belirterek, "Neredeyse yöneticilerin yarısı Avrupa’nın İngiltere’yi bu kararından dolayı cezalandıracağını düşünüyor." dedi.

Walker, zaman içerisinde iş dünyasının toparlanacağına olan inancın kaybolmaması gerektiğini aktararak, "Dökülmüş süte üzülmenin bir anlamı yok. Fakat istihdam kaybı ve ekonomik büyümede önümüzdeki dönemde şokun etkisi görülmeye devam edecek gibi" ifadelerini kullandı.

Sterlinde ve borsada düşüş sürüyor

Haftanın ilk işlem gününde İngiliz sterlini dolar karşısında cuma günkü seviyesinin de altına inerek son 31 yılın en düşük seviyesini gördü. Sterlin, Londra saatiyle 13.30 itibarıyla dolar karşısında yüzde 3,72 kayıpla 1,3167 seviyesinden işlem görüyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz