Reel kesim güveni ekimde geriledi

2016 yılı Ekim ayında Reel Kesim Güven Endeksi, bir önceki aya göre 4,8 puan azalarak 101,7 seviyesinde gerçekleşti.

25.10.2016 15:34:560
Paylaş Tweet Paylaş
Reel kesim güveni ekimde geriledi
2016 yılı Ekim ayında Reel Kesim Güven Endeksi, bir önceki aya göre 4,8 puan azalarak 101,7 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, mevcut toplam sipariş miktarı endeksi artış yönünde etkilerken, gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarı, son üç aydaki toplam sipariş miktarı, genel gidişat, gelecek üç aydaki üretim miktarı, gelecek üç aydaki toplam istihdam miktarı, mevcut mamul mal stoku miktarı ve sabit sermaye yatırım harcamasına ilişkin değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkiledi.

Mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi ise (RKGE-MA) bir önceki aya göre 3,3 puan azalarak 103,8 puan oldu. Açıklamada şöyle denildi:"Son üç aya yönelik değerlendirmelerde, üretim hacmi ve iç piyasa sipariş miktarında artış bildirenler lehine olan seyrin bir önceki aya göre zayıfladığı görülmektedir. İhracat sipariş miktarında ise, bir önceki ayda artış bildirenler lehine olan seyrin azalış bildirenler lehine döndüğü gözlenmektedir."

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz