Tüketici güveni Mayıs'ta arttı

Tüketici güven endeksi mayıs ayında yüzde 2,1 oranında artarak 72,8 puana çıktı.

18.05.2017 19:00:250
Paylaş Tweet Paylaş
Tüketici güveni Mayıs'ta arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,1 oranında arttı nisan ayında 71,3 olan endeks değeri mayıs ayında 72,8 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi 92 oldu

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,4 oranında artarak mayıs ayında 92 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin artmasından kaynaklandı.

Genel ekonomik durum beklentisi endeksi 100,6 değerine yükseldi

Genel ekonomik durum beklentisi endeksi nisan ayında 96,2 iken, mayıs ayında yüzde 4,5 oranında artarak 100,6 değerine yükseldi. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre arttığını göstermektedir.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi 75,3 oldu

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 3 oranında artarak mayıs ayında 75,3 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında artış bekleyenlerin azalmasından kaynaklandı.

Tasarruf etme ihtimali azaldı

Tasarruf etme ihtimali endeksi yüzde 6,9 oranında azaldı. nisan ayında 25,1 olan endeks, mayıs ayında 23,3 değerine düştü. Bu düşüş, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre azaldığını göstermektedir."

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz