'Yerden yere vuruluyoruz!'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme verilerini Hindistan’a ait verilerle karşılaştırmanın doğru olmayacağını söyledi.

14.05.2015 10:25:210
Paylaş Tweet Paylaş
'Yerden yere vuruluyoruz!'
Hindistan ile karşılaştırılan Türkiye’nin başarısız bulunduğuna yönelik eleştiriler üzerine açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme verilerini Hindistan’a ait verilerle karşılaştırmanın doğru olmayacağını söyledi.

'OLAĞANÜSTÜ BİR PERFORMANS...'

Bir televizyon kanalına konuşan Şimşek, “Biz Ortadoğu’da bu ateş çemberinin, bu tartışmaların içinde olmasak belki dışarıda Türkiye’ye karşı bu kadar sistematik bir itibarsızlaşma kampanyası yürümezdi. Eskiden Hindistan, tarafsızlar grubunun başkanıydı. Filistin davasına en çok sahip çıkanlardan bir tanesiydi. Şimdi tam tersi bir noktaya doğru gidiyor. Hindistan çok sıcak ilişkiler kurmaya başladı, ondan dolayı o ülkeden gelen haberler çok daha makyajlı, güzel. Hindistan’da hükümet geçen yıl bir program yaptı ve o programı tutturamadı, bütçe açığını artırmak zorunda kaldı. Buna rağmen övgülerden vazgeçmiyorsunuz ama Türkiye’de iki seçime rağmen, bütçe hedeflerini tutturmanın ötesinde olağanüstü bir performans göstermişiz. Ona rağmen yerden yere vuruluyoruz” dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz