"Yüzde 4.5'i tutturamayız"

Başbakan Yardımcısı Şimşek, bu yıl OVP'de belirlenen yüzde 4,5 büyüme oranının tutturulamayacağını söyledi.

19.08.2016 12:32:290
Paylaş Tweet Paylaş
"Yüzde 4.5'i tutturamayız"
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu yıl Orta Vadeli Program'da(OVP) belirlenen yüzde 4,5 büyüme oranının tutturulamayacağını söyledi.

TRT Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şimşek,geçen yıl Kasım-Aralık aylarında belirlenen OVP'den bu yana koşulların çok değiştiğini belirtti. Şimşek, küresel anlamda da büyüme ve ticaret rakamlarının aşağı yönlü revize edildiğine dikkat çekerek, bu yıl için büyümenin beklenenden düşük olabileceğini kaydetti

Türkiye'nin 3. çeyrek büyümesine ilişkin aşağı yönlü risklerin arttığını belirten Şimşek, "Şimdi bana 'Bu sene yüzde 4,5 büyümeyi tutturabilir misiniz? derseniz 'Hayır Tutturamayız' derim" dedi.

Şimşek, yine de amaçlarının büyümeye destek olmak olduğunu, bunun için reformlara önem verdiklerini kaydetti.

Şimşek, gelişmeleri paylaşmak için önümüzdeki hafta Asya turuna çıkacağını, daha sonra Eylül ayında G20 zirvesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katılacaklarını belirtti. Şimşek daha sonra birer hafta Avrupa, Körfez ve Amerika turu planladığına işaret etti.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz