Büyüme kentsel dönüşüme takıldı

2002 yılında yaklaşık 1 milyar TL ciro yapan yalıtım sektörü, 12 kattan fazla büyüyerek bugün 12 milyar TL'yi aştı. 2010 yılında satış hacminde yüzde 21,6 oranında büyüme yaşandı.

31.10.2014 20:22:370
Paylaş Tweet Paylaş
Büyüme kentsel dönüşüme takıldı


BÜYÜMESİ YAVAŞLADI

Satışların artış grafiği 2011 'de de sürdü. 2011 'de yüzde 26,5  artan satışlar, 2012'de yüzde 21,4 yükseldi. 2013 yılında ise ivmesi yavaşlayan sektörün satışları, yüzde 15,4 civarında büyüme ile 16,4 milyon metreküpe ulaştı.

MANTOLAMA AZALDI
Özellikle ısı yalıtımının en önemli uygulama alanı olan "mantolama"da yavaşlama görülüyor. Bunun nedeni olarak tadilat veya dış cephesine bu tür uygulamaları yaptıracak tüketicilerin kentsel dönüşüm nedeniyle bu çalışmaları ertelemeleri olduğu düşünülüyor.

Bugün hakim olan bu etkinin, 1-2 yıl içinde yeni bina inşaatlarıyla sektöre pozitif olarak dönmesi bekleniyor. Sektörün diğer sorunları ise kayıt dışı şirketler ile yalıtımla ilgili yayımlanan yasal mevzuatların uygulanması ve denetlenmesindeki eksiklikler.

ENERJİ DOSTU BÜYÜME
Enerji verimliliği kavramının giderek önem kazandığı bu dönemde ısı yalıtımı uygulamaları binalarda enerji verimliliğini sağlamak adına vazgeçilmez hale geliyor. Kamuoyu bilinçlendikçe sektörün ciddi büyüme kaydetmesi bekleniyor. İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, "2017 yılında zorunlu olacak 'Enerji Kimlik Belgesi'ni alacak binaların A, B ve C sınıfı performansına yükselebilmeleri için en etkin yol ısı yalıtımı. Bu bakımdan önümüzdeki yıllarda sektör büyük ivme kazanacak" diyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz