Sektör hızlı büyüyecek

Oluklu mukavva üretimi, 2013 yılında 1,9 milyon tona ulaşarak bir önceki yıla göre yüzde 6'lık bir büyüme kaydetti.

4.10.2014 15:03:360
Paylaş Tweet Paylaş
Sektör hızlı büyüyecek
AVRUPA 7’NCİSİ
Türkiye, Avrupa'nın 7'nci en büyük oluklu mukavva üreticisi konumunda. Oluklu mukavva üretimi, 2013 yılında 1,9 milyon tona ulaşarak bir önceki yıla göre yüzde 6'lık bir büyüme kaydetti. Oluklu mukavva yapısı gereği çok fazla ihraç edilen bir ürün olmamakla birlikte toplam üretimin yüzde 2,3'ü ihraç edildi. Yüzde 70 atık kâğıttan üretilmesi ve yüzde 100 geri dönüşümlü olması nedeniyle çağın ambalajı olarak kabul edilen oluklu mukavva ambalajda ise sektör üretim artışında dünyada 8'inci durumda.

BİLİNÇLENDİRME PEŞİNDE
Yükselen yaşam standardı, artan şehirleşme ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi Türkiye'de kişi başına düşen ambalaj tüketimini hızla artırdı. Sektörün bu noktada oluklu mukavvanın çağdaş bir tüketici tercihi olduğunu, kullanım avantajlarını, kullanım yaygınlığının Türkiye ihracatına ve itibarına katkı sağlayacağını anlatmaya ihtiyacı var. Sektörün diğer önemli sorunu ise AB ülkelerinde yaşanan ekonomik krizin ve Ortadoğu ülkelerinin içinde bulunduğu siyasi istikrarsızlığın halen devam etmesi.

BÜYÜME SÜRÜYOR
Türkiye'nin, 2015 yılında oluklu mukavva üretiminde Batı Avrupa ülkeleri arasında 5'inci sıraya yerleşmesi öngörülüyor. Sektörde yüzde 4,5'lik büyümeyle en hızlı gelişen ülkenin Türkiye olması bekleniyor. Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği (OMÜD) yetkilileri, "Dünyada en hızlı büyüme Vietnam, Hindistan ve Çin'de gerçekleşiyor. Türkiye 2015'te dünyadaki büyüme sıralamasında 8'inciliğe yükselecek" diyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz