Yeni hedefi yüzde 7 büyüme

Türk çatı sektörü son 10 yılda Batı ülkeleri kalitesinde üretilen yeni çatı kaplama malzemeleri ve çatı sistemleri ile tanıştı.

1.06.2013 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
Yeni hedefi yüzde 7 büyüme
Çatı

KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜ GAZLADI
Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında konut sektörünün de hız kazanmasıyla, Türk çatı endüstrisi bugün yaklaşık 3 milyar dolarlık büyüklüğüyle dünya pazarının yüzde 1,3'ün-den fazlasını elde etti. Sektörün üretimi yıllar içinde dalgalanma gösterse de 2012 yılı üretim kapasitesi bir önceki yıla göre iki kattan fazla artarak 250 milyon metrekareye ulaştı.

TEŞVİK BEKLİYOR

Haksız rekabet, belgesiz ve taklit ürünler, üretim standartlarına uymayan malzemelerin kullanılması ve kaçak eleman çalıştırılması, çatı sektörünün kanayan yaraları. Sektör, devletten belgeli ürün kullanma konusunda teşvik sağlanmasını ve çatı kaplama ürünlerinde KDV oranlarının düşürülmesini bekliyor. Ayrıca sektör, belediyeler ve mal sahiplerinden inşaat projelerinde çatı projelerinin detaylarıyla yer alması ve doğru uygulanması konusunda hassas olmasını bekliyor.

ÜRETİM ARTACAK

Çatı sektörü, 2013 yılı için yüzde 7'lik bir büyüme öngörüyor. Kentsel dönüşümün de etkisiyle iyimser olan sektörde 2014 yılı için ilave 150 milyon dolar, 2015 yılı için ise ilave 250 milyon dolar büyüme tahmin ediliyor. Çatı Sanayici ve iş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, "2013 yılında üretim kapasitesini yüzde 7 artırmayı hedefliyoruz. Önceliğimiz standardizasyon olacak. Standardizasyon ve kalite anlayışının yükselmesi doğal olarak beraberinde büyümeyi de getirecek” diyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz