Ev alacaklara devlet desteği!

Başbakan Davutoğlu, "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 katkıda bulunacak" dedi

28.01.2015 10:03:150
Paylaş Tweet Paylaş
Ev alacaklara devlet desteği!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ev almak için para biriktirecek vatandaşlar için müjdeli bir açıklama yaptı. Krediyle ev alacak olanlar, ödemeleri gereken yüzde 25'lik peşinat tutarını biriktirmek için bir fona yatırım yaparsa devlet, vatandaşın birikimine yüzde 15 katkı yapacak.

BU 6 SEKTÖRE DİKKAT! TIKLAYIN!

ÇEYİZ HESABI İLE BENZER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnşaat Sektörü Zirvesi"nin sonunda yaptığı konuşmada konut kredileriyle ilgili yeni teşvik kararını şu sözlerle duyurdu: "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. Hatırlarsanız, Aile ve Sosyal Hayatı Koruma programında 'Çeyiz Hesabı' ilan etmiştik. Aile, bir çocuğun evlenmesi için ya da belli bir yaştan sonra bir hesap açıp para biriktirmeye başlarsa 18 yaşına geldiğinde, evlenirken onun yüzde 15'ini devlet verecek dedik. Benzer şekilde, 'Ben konut almak için para biriktiriyorum' diyen bir vatandaş, bankada bir hesapta para biriktirmeye başlarsa üç yılda, beş yılda, konut aldığı anda hesapta ne kadar biriktirmişse devlet ona yüzde 15 katkıda bulunacak" diye konuştu.

Davutoğlu şöyle devam etti: "Diyelim, hesap açtı, üç sene içinde 50 bin lira biriktirdi. Ama konut almak şartıyla açılan bir hesap. Sizin yüzde 25 peşinatı yatırmak için biriktirdiği o para, 50 bin liraysa yüzde 15'i nispetinde ona katkıda bulunulacak. Böylece, 57 bin 500 lira olacak. 100 bin liraysa 15 bin lira. Devlet onu verecek. Böylece tasarrufu teşvik anlamında da peşinatları kolay yatırmak anlamında da teşvik mahiyeti taşıyacak."
 

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz