Türkiye'nin en pahalı yalısı satıldı iddiası!

Türkiye'nin en pahalı yalısı olarak bilinen Erbilginler Yalısı, 100 milyon euroya Katarlı iş adamı Abdulhadi Mana A SH Al-Hajri'ye mi satıldı?

30.03.2015 10:43:210
Paylaş Tweet Paylaş
Türkiye'nin en pahalı yalısı satıldı iddiası!
İstanbul’un en pahalı yalısı ve Türkiye’nin en pahalı evi Erbilgin Yalısı’nın 100 milyon Euro karşılığında (Yaklaşık 280 milyon lira) Katarlı Abdulhadi Mana A SH Al-Hajri’ye satıldığı iddia edildi.

TÜRKİYE'NİN EN DEĞERLİ EVLERİNDE KİMLER OTURUYOR? TIKLAYIN!

Sarıyer Gazetesi’nden Bekir Batu’nun haberine göre arıyer Yeniköy’deki ünlü Erbilginler Yalısı, tam 100 milyon euro’ya el değiştirdi. Yalının yeni sahibi Katarlı ünlü işadamı Abdulhadi Mana A SH Al-Hajri oldu. Tapu kayıtlarına göre Yeniköy Köybaşı Caddesi üzerinde bulunan yalı ve köşkler, 295 ada 1 parsel ile 297 ada 11,12,13 parsellerde yer alıyor. Tapu kayıtlarında 25 Mart tarihinde yapılan el değiştirmeye göre, söz konusu gayrimenkul Dardanelles Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi üzerine kaydedildi.

Söz konusu şirket geçen yıl 50 bin sermaye ile Katarlı işadamı Abdulhadi Mana A SH Al-Hajri tarafından Esentepe’deki Astoria A Kule’de kurulmuştu. Katarlı iş adamına geçen gayrimenkulde Erbilginler Yalısı’nın yanı sıra 2 ayrı köşk de bulunuyor. El değiştiren gayrimenkul toplam 4 parselden oluşuyor ve Köybaşı Caddesi’nin her iki tarafında da yer alıyor. Emlak piyasasına göre söz konusu satış tam 100 milyon euroya gerçekleşti. Bu dev satışla birlikte, dünyada en pahalıya satılan ev rekoru da kırılmış oldu.


Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz