Perakende ile teknoloji Girişimci Kulübü’nde buluştu

‘Girişimci Kulübü’nün 2014 yılı ikinci toplantısı geçen hafta gerçekleşti.

11.10.2014 10:55:200
Paylaş Tweet Paylaş
Perakende ile teknoloji Girişimci Kulübü’nde buluştu
Capital & Ekonomist Dergileri, Avea, TOBB Genç Girişimciler Kurulu işbirliği ve Doğa Koleji’nin de katkılarıyla hayata geçirilen ‘Girişimci Kulübü’nün 2014 yılı ikinci toplantısı geçen hafta gerçekleşti. ‘Gelenekselden Dijitale Perakendecilik Sektörü’ ana temasıyla düzenlenen ve Bilgi Üniversite’si öğretim Üyesi Levent Erden’in yönettiği panelde sektörün önemli isimlerinin sunumları ilgi ile dinlendi.

Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı açılış konuşmasında tüm dünyada perakende başta olmak üzere pek çok sektörün teknolojiye bağlı olarak iş yapış biçimlerini tümden değiştiren bir dönüşüm sürecine girdiğine ve bu dönüşümün en önemli bacağının da mobilite olduğuna dikkat çekti.

Doğa Koleji yönetimi toplantıda, t-MBA öğrencileri ile birlikte hazır bulundu.Doğa Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Göktekin Dinçerler, “Gelişen ve değişen teknolojiyle birlikte perakende sektöründe de pek çok dönüşümler yaşanmakta. Bu dönüşümlerin sonucunda şüphesiz ortaya çıkan en büyük farklılıklardan biri büyük ölçüde teknoloji aracılığıyla sağlanan bireysel hizmet oldu” diye konuştu.

Girişimci Kulübü Başkanı ve Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın toplantının açılış konuşmasında şunları söyledi: "Yaşadığımız çağda markaların vazgeçilmez olmasının sırrı dijital dönüşüme adapte olmaktan geçiyor. Teknolojinin nihai kullanıcıya en sık dokunabileceği ve insanların tüketme biçimlerini değiştirebileceği alanlardan biri de perakendecilik.

Şimdi içinde bulunduğumuz dijital devrim sayesinde dünyadaki tüm tüketicilerle anında birebir ilişki kurmak mümkün. Perakendeciler bu ilişkiyi ne kadar derinleştirebilir, farklı kanallardan tüketicileriyle ne kadar holistik bir iletişim yürütebilirlerse, tüketiciler için o kadar vazgeçilmez bir lovemark haline geliyorlar."

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz