Perakende sektörünün liderleri CEO Club'da buluştu

CEO Club toplantısı, Türkiye perakende sektörünün üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti...

16.11.2016 14:30:510
Paylaş Tweet Paylaş
Perakende sektörünün liderleri CEO Club'da buluştu
Capital ve Ekonomist Dergileri öncülüğünde düzenlenen CEO Club toplantısı, Türkiye perakende sektörünün üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla gerçekleşen toplantıya, Esas Gayrimenkul ve LC Waikiki etkinlik sponsoru, BKM Express co-sponsor olarak katkıda bulundu. 18 Ağustos 2016 tarihinde, Shangri-La Bosphorus Otel’de düzenlenen toplantının açılış konuşmaları, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ve Esas Gayrimenkul CEO’su Kazım Köseoğlu tarafından yapıldı. Toplantıda, ST Partners Kurucu Başkanı Servet Topaloğlu’nun moderatörlüğünde “Perakende Liderleri” konulu bir panel de düzenlendi. Panele Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Başkanı Alp Önder Özpamukçu, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo ve Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Zafer Kurşun konuşmacı olarak katıldı.
“AB DEĞERLERİNDEN VAZGEÇME NİYETİMİZ YOK”
Toplantı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin konuşmasıyla devam etti. Konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak başlayan Tüfenkçi, şöyle konuştu: “Bu millet pasif bir direniş göstererek sadece ve sadece darbeye karşı olduğunu, millet iradesinin geçerli olması gerektiğini gösterdi. Demokrasisine ve hukukuna sahip çıktı. Biz bu konuda biraz Avrupa’ya kızıyoruz. Onlar yıllardır bize, ‘Demokrasi, hukuk, özgürlük, sivil irade, sivil direniş’ dedi. İşte bu halk bu sivil direnişi gösterdi. Demokrasiyi ve hukuku savundu. Ama bizim Avrupalı dostlarımız bu direnişi göremedi veya görmek istemedi. Sitemimiz biraz ondan. Yoksa AB değerlerinden ya da AB içerisinde Türkiye’nin yer alma noktasından asla ve asla geri bir adım atmak gibi bir niyetimiz yok.”
“BU ŞİRKETLER ABARTILACAK SAYIDA DEĞİL”
 FETÖ/PDY soruşturması kapsamında şirketlere yapılan operasyonlardaki ölçünün 17-25 Aralık olduğunu belirten Tüfenkçi, sözlerine şöyle devam etti: “İkinci adımda eğer o kişiler şirketleri üzerinden bir finans sağlamamışlarsa kendi kişisel hesapları üzerinden finans sağlamışlarsa asla ve asla o şirketler üzerine gitmiyoruz. Esasında bu şirketler, bu ülkenin varlıklarıdır. Şirket sahipleri ferdi olarak cezalarını çeksinler, suçları varsa. Ama biz o şirketleri yok etmeyelim, batırmayalım. O şirketleri yaşatalım diye de genel düşüncemiz var. Bununla ilgili Bakanlığımız, Maliye, Adalet ve İçişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcımızın başkanlığında toplandık, toplantılar da devam edecek. Bundan sonraki operasyonlar bu söylediğimiz ölçüler çerçevesinde olacak. Böyle bir yapıda olan şirketlerin varlığı biliniyor ve sayıları öyle abartılacak kadar da değil.”

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz