Türkiye-Katar yatırım fırsatları zirveye taşındı

Expo Turkey by Qatar öncesi İstanbul’da “Türkiye Katar Yatırım İlişkileri Buluşması” gerçekleştirildi...

21.04.2017 15:37:480
Paylaş Tweet Paylaş
Türkiye-Katar yatırım fırsatları zirveye taşındı
18-20 Nisan tarihleri arasında Doha’da gerçekleştirilecek Expo Turkey by Qatar öncesi İstanbul’da “Türkiye Katar Yatırım İlişkileri Buluşması” gerçekleştirildi. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin başkan ve CEO’larının üye olduğu Capital Dergisi CEO Club üyelerinin davetli olduğu zirvede iki ülke arasındaki ticaret hacminin iki katına çıkarılması hedefiyle yeni fırsatlar masaya yatırıldı.

Son dönemde hızla gelişen Türkiye ve Katar’ın ekonomik ilişkilerini kuvvetlendirmek ve bölgede etkin bir ticari güç olmak amacıyla nisan ayında Doha’da düzenlenecek Expo Turkey by Qatar fuar organizasyonu kapsamında iş dünyası bir araya geldi. Expo Turkey By Katar’ın sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin 15 Şubat’ta, Ritz Carlton Hotel’de düzenlediği “Katar Yatırım Zirvesi” başlıklı CEO Club etkinliğine, Türkiye Müteahhitler Birliği ile GYODER gibi inşaat ve gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşlarının yanında yapı malzemeleri, sağlık turizmi, mobilya-dekorasyon ve mücevher sektörleri başta olmak üzere Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin başkan ve CEO’ları katıldı.

TİCARET HACMİ 2’YE KATLANACAK
Expo Turkey by Qatar’ı düzenleyen Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, yaptığı konuşmada, “Fuar, her iki ülkenin bölgede ekonomi merkezi haline gelmesine büyük katkı sağlayacak. Türkiye ve Katar’ın ticaret hacmi 700 milyon dolar seviyesinde. Hedefimiz, bu hacmi ikiye katlayarak 1,5 milyar dolar seviyesine çıkarmak” dedi. Zirvede, Ekonomist Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı İnşaat&Taahhüt Fırsatları oturumunda, Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, TAV İnşaat Genel Müdürü Ümit Kazak, Doğuş İnşaat Yönetim Kurulu Görevli Üyesi Burak Talu panelist olarak yer aldı. Portföy yöneticisi Afa Boran’ın moderatörlüğünü yaptığı Yeni Fırsatlar oturumunda, Vestel Dış Ticaret Genel Müdürü Seda Kaya, Promerqatar Kurucusu Erhan Ekermen, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ve Abu Issa Türkiye Genel Müdürü Müge Yılmaz Tahtacı birer sunum yaptı.
5 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR
Expo Turkey by Qatar, Başkent Doha’daki Katar Ulusal Kongre Merkezi’nde 18-20 Nisan 2017 tarihlerinde düzenlenecek. Fuara, iki ülke dışında Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan MENA bölgesi ve uluslararası arenadan yatırımcıların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Medyacity ve Katar Vakfı’na bağlı Katar Ulusal Kongre Merkezi tarafından organize edilen fuarda, Türkiye ve Katar’dan üst düzey devlet temsilcileri de hazır bulunarak destek verecek. Fuar aynı zamanda ikili iş ve devlet görüşmelerine ve ortaklıklara ev sahipliği yapacak. 3 binden fazla iş adamıyla 2 binin üzerinde devlet-kurum ve kurumlar arası toplantının gerçekleştirilmesi planlanıyor. 30 bin metrekarelik fuar alanında gerçekleştirilecek organizasyona yaklaşık 5 bin kişinin katılması bekleniyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz