"100 bin şirkete ulaşmak istiyoruz"

Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım, "Ulaşmak istediğimiz 65 bini ihracatçı, 100 bin şirketimiz var" dedi.

16.02.2017 09:58:290
Paylaş Tweet Paylaş
"100 bin şirkete ulaşmak istiyoruz"
Kredi ve sigorta desteği konusunda toplamda 7 bin 700 firma ile çalıştıklarını belirten Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, "65 bini ihracatçı 100 bin şirkete ulaşmak istiyoruz" dedi.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) çatısı altında toplanan hazır giyim, tekstil, deri ve halı ihracatçıları, finansman ihtiyacına çözüm yollarını konuşmak üzere Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü İsmet Gergerli ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Yıldırım, bankanın kuruluşundan bu yana yaşanan gelişmeleri anlatarak, genel müdürlüklerinin İstanbul'da olduğunu, Ankara ve İzmir'de bölge müdürlüklerinin bulunduğunu söyledi.

33 MİLYAR TL DESTEK

İhracatçılara verdikleri desteklerden bahseden Yıldırım, 2016'da ihracatçılara 22 milyar doları kredi, 11 milyar doları sigorta desteği olmak üzere 33 milyar dolarlık destek sağladıklarını aktardı. Yıldırım, "Yani geçtiğimiz yıl Türkiye ihracatının yüzde 22,7'si desteklendi. 2017 hedefi 40 milyar dolar destek. Yani Türkiye ihracatının yüzde 26'sını desteklemek. Dünyada ihracatçısını Güney Kore'den sonra en fazla destekleyen exim kuruluşuyuz. Güney Kore'nin üzerine çıkıp dünyada ihracatçısını en fazla destekleyen olmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Kredi desteği konusunda 6 bin 400, sigortada 2 bin 400 ihracatçı firma ile çalıştıklarını kaydeden Yıldırım, iki tarafta da bulunan şirketler olduğunu, toplamda 7 bin 700 ihracatçı firma ile çalıştıklarını aktardı.

Yıldırım, "Hedef kitlemizde 65 bin ihracatçımız, döviz kazandırıcı faaliyet gösteren müteahhitlikle ilgili şirketlerimiz bulunuyor. Kabaca bizim ulaşmak istediğimiz 65 bini ihracatçı olmak üzere 100 bin şirketimiz var." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz