ABD'nin dev bankasına gizli hesap cezası

Wells Fargo, 2 milyondan fazla mevduat ve kredi kartı hesabını izinsiz açtığı gerekçesiyle 100 milyon dolar ceza aldı.

9.09.2016 14:18:520
Paylaş Tweet Paylaş
ABD'nin dev bankasına gizli hesap cezası
ABD'nin en büyük ikinci bankası Wells Fargo'ya, 2 milyonu aşkın mevduat ve kredi kartı hesabını müşterilerinden izinsiz ve gizli açtığı gerekçesiyle 100 milyon dolar ceza verildi.

ABD Tüketici Finansal Koruma Bürosu'ndan (CFPB) yapılan açıklamaya göre, Wells Fargo, geniş çaptaki illegal hesap açma faaliyetlerinden ötürü 100 milyon dolar ceza ödemek zorunda kalacak.

Açıklamada, banka çalışanlarının satış ve performans hedeflerini tutturmak için iki milyondan fazla yetkisiz hesap açtığı ve bunları diğer müşterilerin hesaplarından gizlice para transferi yaparak finanse ettiği belirtildi.

Wells Fargo çalışanlarının gayri resmi bu işlemlerinin müşterileri mağdur ettiği belirtilen açıklamada, bankanın CFPB'ye ödeyeceği 100 milyon dolarlık cezanın yanı sıra mağdurların kayıplarının tümünü telafi edeceği kaydedildi.

ABD'nin en büyük ikinci bankası Wells Fargo, daha önce de çeşitli nedenlerle ceza ödemek zorunda kalmıştı.

Banka en son Şubat 2016'da New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara'nın açtığı davada finansal kriz öncesi verdiği konut kredilerinde yaptığı suistimallerden ötürü 1,2 milyar dolar uzlaşma bedeli ödemişti.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz