Bankacılık devi Wells Fargo'ya yaptırım

ABD'nin en büyük bankalarından Wells Fargo, "çözümlenme planı" ikinci kez reddedildiği için yaptırıma tabi tutulacak.

14.12.2016 10:53:460
Paylaş Tweet Paylaş
Bankacılık devi Wells Fargo'ya yaptırım
ABD Merkez Bankası (Fed) ve ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumundan (FDIC) yapılan açıklamalara göre, Wells Fargo, iflas durumunda izleyeceği yolları içeren çözümlenme planındaki eksikleri gidermedi. Bu nedenle bankanın uluslararası iştirakler kurması ya da satın alması yasaklandı.

Diğer taraftan, ilk çözümleme planları reddedilen diğer 4 banka, yeni çözümleme planlarının gerekli koşullarını karşıladı. Bank of America, JP Morgan Chase, State Street ve Bank of New York Mellon'dan oluşan bu 4 banka, böylece benzer bir yaptırımdan kurtuldu.

Fed ve FDIC, 2007-2008 finansal krizinden sonra hayata geçirilen "Dodd-Frank Bankacılık Reformu" gereğince mal varlığı 50 milyar doları aşan 8 bankayı "sistematik öneme sahip finansal kuruluşlar" kategorisine almış ve iflas etmeleri durumunda finansal istikrarı sarsmamaları için bazı zorunluluklar getirmişti.

Bu iki kurum, geçen nisan ayında 8 bankadan 5'inin ilk çözümleme planlarını eksikleri olduğu için reddetmişti. Bugünkü açıklamanın ardından çözümleme planı halen kabul edilmeyen tek banka durumuna düşen Wells Fargo'ya eksiklikleri tamamlaması için 31 Mart 2017'ye kadar süre verildi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz