Citi satışı için ne dedi?

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer "Akbank yönetimindeki payı çok düşük olan Citi’nin paydaşlarına karşı sorumlulukları dolayısıyla kararıdoğaldır" dedi

6.03.2015 11:22:090
Paylaş Tweet Paylaş
Citi satışı için ne dedi?
Citigroup'un Akbank'ta hisse satması sonrasında Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer'den açıklama geldi.

CITIGROUP AKBANK HİSSELERİNİ SATIYOR! TIKLAYIN!

'ORTAKLIK BÜYÜK FIRSATLAR DOĞURDU'
Sabancı Dinçer şunları söyledi: “Akbank yönetimindeki payı çok düşük olan Citi’nin paydaşlarına karşı sorumlulukları dolayısıyla böyle bir karar alması doğaldır. Citi yönetimine 2007 yılından itibaren sürdürdüğümüz başarılı stratejik ortaklığımız için teşekkür etmek isterim. Dünyanın en değerli markaları arasında yer alan Citi’nin hem Türkiye’ye hem de Akbank’a olan güveni bize yıllar boyunca gurur verdi. Bu dönemde Citi ile birçok alanda önemli çalışmalarımız oldu. Bu başarılı ortaklık büyük fırsatlar doğurdu. Önümüzdeki dönemde de Citi ile muhtelif iş birliklerine açık olacağız. Citi bizim için çok önemli bir finansal ortak olmaya devam edecek.”

Citigroup, Akbank’ta kalan yüzde 9,9 hissesini yaklaşık 1,2 milyar dolara sattı.
 

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz