Faizsiz kredi müjdesi!

Başbakan Davutoğlu, "Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faizsiz kredi vereceğiz. Bu meslekleri yaşatmak bizim için büyük bir emanet" dedi

14.01.2015 13:09:070
Paylaş Tweet Paylaş
Faizsiz kredi müjdesi!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da "TESKOMB Yeni Türkiye Buluşması" programında yaptığı konuşmada esnafa yönelik faizsiz kredi müjdesi verdi.

İŞTE DAVUTOĞLU'NUN O AÇIKLAMASI

Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere faizsiz kredi verileceğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bu meslekleri yaşatmak bizim için bir görevse, sadece görev değil, emanetse, kültürel mirassa kredide faiz düşünülebilir mi? Bu mesleklerde çalışana faizsiz kredi verilecek. Biz, ustalık mertebesine gelmiş kardeşlerimize özel bir imkan tanıyalım dedik. 3 yıl ustalık belgesi olup yeni işyeri açmış olan kardeşlerimize faizsiz kredi vereceğiz. Yola çıkana yolun hayırlı olsun demek gerek. Ona bereket olsun, hayrolsun, yolun ve helal rızkın bereketli olsun diyebilmek için faizsiz kredi vereceğiz. Bu sene 600 milyona çıkardığımız Halk Bankası kredilerinin faizlerini karşılama miktarını, 'Yüz milyon artıralım' denildi, ben bununla da yetinmedim, 150 milyon artırıyoruz. Esnaf ve sanatkar kültürünün devamı için perakende ticarette ne tedbir alınması gerekiyorsa aldık, bu bizim için bir prensip meselesidir. Sizi gittikçe cesamet kazanan ve büyüyen yapılar karşısında kesinlikle ezdirmeyeceğiz. Alışveriş merkezi açılması kriterlerini değiştirdik ve her alışveriş merkezinde esnaf ve sanatkarımıza en az yüzde 5 pay yer ayrılması zorunluluğu getirdik."

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz