Finansbank'ın adı ve logosu değişti

Katarlı banka QNB'ye devri tamamlanan Finansbank'ın ismi ve logosu değişti.

21.10.2016 12:13:220
Paylaş Tweet Paylaş
Finansbank'ın adı ve logosu değişti
Finansbank artık resmen Katarlı finans devi Qatar National Bank'a (QNB) geçti. Haziran ayında gerçekleşen satış sonrası devir işlemlerinin tamamlanmasıyla bankanın da ismi ve logosu değiştirildi. Finansbank bundan böyle "QNB Finansbank" adıyla faliyet gösterecek.

Finansbank 2006 yılında Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG) tarafından satın alınmıştı. Türk bankacılık sektörüne giriş yapmak isteyen QNB, Yunan banka ile pazarlıklar sonucu Finansbank’ın 2,7 milyar euroya satışı konusunda anlaşmaya varmıştı.

13 BİN ÇALIŞANI VAR

Finansbank 1987 yılında Hüsnü Özyeğin önderliğinde kuruldu. 2016 yılı ikinci çeyrek net kârı 550 milyon Türk Lirası olan Finansbank’ın, 700 civarında şubesi ve 13 bine yakın çalışanı bulunuyor.

Ortadoğu ve Afrika'nın en büyük ikinci bankası olan Katarlı QNB Group, üç kıtada 30 ülkede faaliyet gösteriyor. 1200 'ü aşkın şubesi bulunan grubun 27 binden fazla çalışanı var. QNB ayrıca Trabzonspor'un da resmi gögüs sporsorluğunu yapıyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz