Fitch Ratings'den 'Brexit' açıklaması

Fitch, İngiltere’nin AB'den çıkış sürecinin Para Piyasası Fonu düzenlemelerini olumsuz etkileyebileceğini açıkladı.

19.10.2016 10:40:260
Paylaş Tweet Paylaş
Fitch Ratings'den 'Brexit' açıklaması
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İngiltere’nin Avrupa Birliğinden (AB) çıkış sürecinin (Brexit) Avrupa’daki Para Piyasası (MMF) Fonu düzenlemelerini olumsuz etkileyebileceğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada İngiltere’nin AB’den çıkış kararını AB Komisyonu, AB Parlamentosu ve AB Konseyinin Para Piyasası Fonu’na ilişkin düzenlemelerini olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

Üçlü mekanizmanın İngiltere’nin Birlik'ten ayrılma sürecine odaklanması halinde ilerleyen zamanlarda gerekli reformların uygulanmasına daha az zaman ayrılabileceği vurgulandı.

Açıklamada Avrupa’daki Para Piyasası (MMF) Fonu düzenlemelerinin, İngiltere’nin Birlik'ten ayrılık sürecini başlatacak olan 50.maddenin yürürlüğe konulacağı 2017 yılı mart ayına denk gelebileceği belirtildi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan başka bir açıklamada ise İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının ardından İngiliz sterlininde yaşanan sert düşüşün şirketlerin reytingleri üzerinde baskı oluşturabileceği kaydedildi.

Açıklamada, “Sterlinde son dönemde yaşanan düşüş eğer devam ederse, İngiltere’deki şirketlerin reytingleri üzerinde baskı oluşturabilir. Özellikle havayolu şirketleri üzerinde baskı görülebilir.” ifadelerine yer verildi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz