Soner Canko: Biz bunu 3'e katlarız!

BKM Genel Müdürü Soner Canko, BKM'nin reklam filminde rol alan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'la birlikte bu yılki rakamları 3'e katlayabileceklerini söyledi

21.11.2014 15:43:070
Paylaş Tweet Paylaş
Soner Canko: Biz bunu 3'e katlarız!
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, BKM'nin reklam filminde rol alan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'la birlikte 2015 yılında, bu yılki rakamların 3 katına ulaşabileceklerini söyledi. BKM Express'in geldiği nokta, yeni projeler ve yeni reklam filminin tanım toplantısı Canko ile Çakır'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

BKM'nin, 2 yıl önce hayata geçirdiği BKM Express, yüz yüze işlemlerde farklı alanlarda kullanıcılarına hizmet vermeye hazırlanırken, yeni reklam filminde hakem Cüneyt Çakır rol alıyor.
Açılışta konuşan Canko, Türkiye'de 17 bankanın banka ve kredi kartının tanımlanabildiği, dijital cüzdan BKM Express'in Kasım 2014 itibarıyla kullanıcı sayısını 2,5 kat artırarak dijital ödeme sahalarında önemli başarıları imza attıklarını ve bu performansla "şampiyonluğa koştuklarını" anlattı.

'KARTINI ÇIKARMADAN ÖDE'
Türkiye'de kredi kartı çıkaran 28 bankanın 17 'sinin BKM ile çalıştığını ve geri kalan bankaların yazılımlarının entegre olmaması nedeniyle o bankalarla çalışamadıklarını ifade eden Canko, sektörde kullanılan her 100 kartın 99'unun BKM Express'te tanımlanabildiğini dile getirdi. Bankaların ortak platformu olan BKM'nin iki yıl önce hayata geçirdiği BKM Express'ın bu başarısını FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın oynadığı reklam filmiyle taçlandırdıklarını ifade eden Canko, şunları kaydetti: "2012 yılında 'İnternetten Aldım' mesajı ile kullanıcılarımızla buluştuk. Ardından internette alışverişin 'Kolay', 'Hızlı' ve 'Güvenilir' olduğunu paylaştık. Mobil uygulamamızla birlikte her an her yerden alışveriş imkanını sunduk. Bugün reklam yüzümüz yeşil sahaların başarılı hakemi Cüneyt Çakıroldu. Cüneyt Çakır yeşil sahalarda başarılı bir şekilde yönettiği maçlarda sarı ve kırmızı kartları en doğru şekilde kullanıyor. Bunun için bizimle birlikte 'Kartını Çıkarmadan Alışverişini Öde' ve '7/24 Para Gönder' diyor. Bu desteği için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum."
 
BU YIL HAYATA NELER GEÇTİ? 
BKM Express'in kullanım alanlarının her geçen gün yaygınlaştığına dikkati çeken Canko, bu yıl hayata geçirdikleri projeleri hakkında bilgi verdi. Canko, bu yıl hizmet alanlarına yüz yüze işlemleri eklediklerini aktararak, ilk yüz yüze işlemi akaryakıt sektöründe araçtan inmeden mobil cihazlar üzerinden ödeme ile yaptıklarını söyledi. Bu ödemeleri restoranlara da taşıdıklarını belirten Canko, restoranda da cüzdana ihtiyaç duymadan mobil ödemeyi hayata geçirdiklerini hatırlattı.

BKM Express ile giyilebilir cihazlar üzerinden ödeme projesine de imza attıklarını ve Google Glass üzerinden BKM Express ile ödeme projesinin dijital cüzdanla yapılan ödeme konusunda dünyada ilk olduğunu vurgulayan Canko, BKM Express'in 2014 Kasım itibarıyla ulaştığı nokta hakkında şu bilgileri verdi: "BKM Express internet ve mobil cihazlar üzerinden yapılan alışverişlerde önemli bir referans noktası haline geldi. 750 üye işyeri ile e-ticarette yüzde 47'lik bir pazar payına ulaştık. Burada alacak çok yolumuz var. Üye işyerleri arasında Türkiye'nin devi olan şirketler var. Sadece büyük şirketler değil, aynı zamanda üniversiteler, sivil toplum kuruluşları da BKM Express'e üye. Kasım 2014 itibarıyla kullanıcı sayısını geçen yılın dönemine göre 2,5 kat artırarak 500 bine çıkarttık. 9 milyonluk bir kullanıcı kitlesi düşünüldüğünde ulaştığımız bu sayı iki yıllık süre için çok önemli. BKM Express ile yapılan işlemlerin 3 kat arttığı bu dönemde toplam işlem hacmi 100 milyon liranın üzerine çıktı. En çok alışverişi perakende sektöründe yapıldı. Perakende sektörünü sırasıyla seyahat ve oyun siteleri takip etti. BKM Expres ile yapılan her 3 alışverişten 1'i mobil üzerinden gerçekleşti. Kullanıcıların alışveriş için tercih ettikleri saat dilimlerini incelendiğinde 11.00-12.00 arası ile 22.00-00.00 arasında yapıldığı görüldü. İnternet ve mobil cihazlar üzerinden yapılan alışverişlerde kullanıcıların yüzde 61'i peşin, yüzde 39'u taksitli ödeme gerçekleştirdi. 2015 yılında Cüneyt Çakır'la birlikte 2014 yılında ulaştığımız rakamların 3 katına ulaşabileceğimize inanıyoruz."

HAKEM ÇAKIR'IN İLK DENEYİMİ OLDU 
FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır ise ilk defa reklam filminde oynadığını ve eşi Gamze Çakır'ın da kendisine eşlik ettiğini belirterek, "Hakemliğin yanı sıra sigortacılık yapıyorum. Biz hakemlikte profesyonel değiliz. Dünyanın önde gelen ülkelerindeki meslektaşlarımız görevlerine profesyonel olarak devam ediyor. Maalesef Türkiye'de biz amatör olarak devam ediyoruz. Hakemlik yapan bütün arkadaşlarımızın ayrı bir mesleği vardır. Öğretmen, bankacı, sigortacı gibi mesleği olanlar var. Bir şekilde hayatlarını idame ettirebilmek için bu meslekleri yapıyorlar. Bizler amatör olarak görevimizi profesyonel yapan insanlarız" dedi.

Hakemlik dışında yaptığı sigorta işinde hiçbir şekilde herhangi bir kulübe üye olan kişilerle çalışmadığını vurgulayan Çakır,  diğer bütün hakem arkadaşlarının da bu hassasiyet ve iş ahlakı ile işlerini yaptıklarını söyledi.  Çakır, teknolojiyi yeşil sahalarda üst seviyede kullandıklarını, bu teknolojik gelişmeleri hayatın tüm alanlarında da gördüklerini ve BKM Express'i günlük hayatta da kullandığını ifade etti.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz