Türk bankalarına uyarı!

Bankalar için en büyük risk nerede? 2015 yılında bankalar hangi koşullarla karşı karşıya kalacak, görünüm ne olacak? İşte Fitch'in yorumu...

19.12.2014 10:46:480
Paylaş Tweet Paylaş
Türk bankalarına uyarı!
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk bankalarının görünümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıklamada, 2015'in zor bir yıl olacağını ancak güçlü sermaye ve karlılık tamponları sayesinde görünümün durağan olarak kalmaya devam ettiği ifade edildi.

Fitch tarafından yayınlanan raporda Türk bankaları açısından 2015'ın daha ılımlı bir ekonomik büyüme, mevduatlarda rekabet ve ılımlı bir varlık kalitesi kaybı nedeniyle zorlayıcı bir operasyonel ortamın olacağı da belirtildi.  

EN BÜYÜK RİSK NEREDE?

Sektörün kısa vadeli yabancı para cinsinden fonlamaya olan bağımlılığındaki artışın görünüme yönelik en büyük risk olduğu vurgulandı. Fitch'ın açıklaması şöyle sürdü: “Bizim temel senaryomuzda orta vadeli ekonomik büyüme son dönemde görülen zirvelerin altında kalmaya devam ediyor. Faiz oranlarında ve döviz kurlarında yönetilebilir de olsa dalgalı seyir sürüyor ve uluslararası fonlamaya erişim devam ediyor. Varlık kalitesi kredi portföyünün mevsimleşmesi, tüketicilerin artan borçluluğu ve TL’deki değer kaybı nedeniyle bozulabilir."

 

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz