"Yakın zamanda faiz artışı yapılabilir"

FED tutanaklarında, ekonomi olumlu seyrederse "yakın zamanda" faizlerin yükseltilebileceği belirtildi.

23.02.2017 10:14:370
Paylaş Tweet Paylaş
"Yakın zamanda faiz artışı yapılabilir"
ABD merkez bankası FED tutanaklarında, ekonomik gelişmeler olumlu seyrederse "yakın zamanda" faizlerin yükseltilmesinin gerekebileceği ifade edildi. Tutanakların açıklamasının ardından dolar 3,58'e kadar geriledi.

FED'in Ocak ayı tutanaklarına göre, ekonomik göstergelerin olumlu olması durumunda yakın zamanda faiz artışı yapılabileceğine işaret edildi. Tutanaklarda faiz artışının kademeli olarak yapılması uygun görülüyor. FED yetkililerine göre, yüksek enflasyon riskinin fazla olmadığı belirtilirken, doların güçlenmesinin aşağı yönde risk oluşturabileceği ifade edildi.

Uygulanacak politikaların da aşağı yönlü risk teşkil ettiği bildirilirken, mali teşvik politikası dahil olmak üzere yukarı risk faktörlerinin de bulunduğu belirtildi.

Liranın değer kazancı yüzde 1'i geçti

FED'in doların değeriyle ilgili açıklamalarının ardından, 3,60 düzeyinde seyretmekte olan dolar kuru 3,58'e geriledi ve Türk lirasının dolar karşısındaki günlük değer kazancı yüzde 1'i aştı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz