18 yaş altına BES yolu açılıyor

BES Yönetmelik Taslağı, 18 yaş altındakiler için bireysel emeklilik hesabı açılabilmesini öngörüyor.

30.10.2015 14:06:590
Paylaş Tweet Paylaş
18 yaş altına BES yolu açılıyor
Yeni hazırlanan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) Yönetmelik Taslağı, 18 yaş altındakiler için bireysel emeklilik hesabı açılabilmesini öngörüyor.

Bu yaş grubunda yaklaşık 23 milyon kişi olduğunu hatırlatan AvivaSA CEO’su Meral Eredenk Kurdaş, taslağın yürürlüğe girmesiyle çocuklarda ve gençlerde tasarruf bilincinin gelişeceğini, bu durumun da Türkiye’nin tasarruf açığının daraltılmasına katkı sağlayacağını söyledi.

18 yaş altındakiler için Bireysel emeklilik hesabı açılabilmesin önünü açması beklenen yeni Bireysel Emeklilik Yönetmelik Taslağı sayesinde yüksek oranlarda katkı payı ödemek isteyen ancak en fazla brüt asgari ücret üzerinden devlet katkısı alabilenler, aile üyeleri için ayrı hesapaçarak devlet katkısından daha fazla faydalanabilecek.

Çocuk sahibi olmanın tüketimi artırdığına vurgu yapan ancak ailelerin çocukları doğduktan sonra tasarruf ihtiyaçlarının da arttığını belirten Kurdaş, çocuk sahibi olan ailelerin hemen bir tasarruf hesabı açtıklarını ya da Hayat Sigortası başlattıklarını ve düzenli olarak kenara belli bir miktar para ayırdıklarını ifade etti.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz