Halk Emeklilik'te 24 Nisan son!

Halk Sigorta ile Halk Hayat ve Emeklilik'in blok satış yöntemiyle özelleştirmesinde son teklif verme tarihi 24 Nisan olarak belirlendi

20.01.2015 13:50:160
Paylaş Tweet Paylaş
Halk Emeklilik'te 24 Nisan son!
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Halk Bankası'nın iştirakleri Halk Sigorta ile Halk Hayat ve Emeklilik'in blok satış yoluyla özelleştirilmesi için ilana çıkarken, ihalelere son teklif verme tarihi 24 Nisan olarak belirlendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan iki ayrı ÖİB ilanına göre, Halk Sigorta'da Halkbank'a ait yüzde 89.18 hisse ile Halk Yatırım Menkul Değerler'e ait yüzde 4.31 hisse olmak üzere toplam yüzde 93.49 oranındaki hisse blok satışa konu olacak.

2015 İÇİN 10 KRİTİK TAHMİN! TIKLAYIN!

YÜZDE 100 HİSSE SATIŞA KONU OLACAK

Halk Sigorta'nın kayıtlı sermayesi 150 milyon lira, çıkarılmış sermayesi 94 milyon lira seviyesinde bulunuyor. Halk Hayat ve Emeklilik'in ise Halkbank'a ait yüzde 90 veya talep gelmesi halinde yüzde 100 hissesi satışa konu olacak. Şirketin sermayesi 183 milyon lira seviyesinde bulunuyor.

Her iki ihale için de geçici teminat tutarı 25 milyon dolar olarak belirlendi. İhale ilanında yer alan bilgiye göre, ihaleye yalnızca tüzel kişiler, tüzel kişiliğe sahip fonlar ile ortak girişim grupları katılabilecek; diğer fonlar ancak ortak girişim grubu ortağı olabilecekler.

Katılımcı tüzel kişinin sigorta şirketi olması veya sigorta şirketinde kontrol sahibi olması zorunlu tutulurken, katılımcının bir ortak girişim grubu olması halinde, lider ortağın sigorta şirketi olması veya sigorta şirketinde kontrol sahibi olması şart koşuldu.

AÇIK ARTIRMA OLACAK MI?

İlana göre, katılımcı tüzel kişinin veya lider ortağın veya grup şirketi olarak içerisinde bulunduğu grupların konsolide özsermayeleri toplamının 2 milyar doların üzerinde olması gerekiyor. İhalenin kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile yapılacağı belirtilen ilanda, komisyon tarafından gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma yoluyla sonuçlandırılabilecek.

Kasım ayında Reuters'da yayımlanan bir haberde, aralarında Zurich Insurance, Japon Meiji Yasuda, Sompo ve Nippon Life, Malezyalı Khazanah, Belçika merkezli Ageas, İngiliz Aviva ve ACE Group'un yer aldığı çok sayıda yabancı şirketin Halk Hayat ve Emeklilik ile Halk Sigorta'nın özelleştirilmesi ile ilgilendiği belirtilmişti.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz