"Türk sigorta sektörü zarara dönebilir"

Fitch Ratings, "Türk hayat dışı sigorta sektörü bu yıl yeniden zarara dönebilir" açıklamasında bulundu.

23.05.2017 13:27:290
Paylaş Tweet Paylaş
"Türk sigorta sektörü zarara dönebilir"
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk hayat dışı sigorta sektörünün prim tavanı uygulamasının ve artan enflasyonun etkisiyle bu yıl yeniden zarara dönmesinin muhtemel olduğunu bildirdi.

Yayınladığı raporda Türk hayat dışı sigorta sektörünün sermaye yeterlilik oranının zayıflamaya devam edeceğini de savunan Fitch, özellikle ana ortak desteğine bel bağlayamayan küçük yerel sigorta şirketlerinin en çok etkilenenler olacağını vurguladı.

Motorlu taşıtlar zorunlu trafik sigortası için nisan ayında yürürlüğe giren prim tavanı uygulamasını eleştiren Fitch, uygulamanın son birkaç yılda keskin artış gösteren ortalama prim miktarını yüzde 30 civarında azaltacağını belirtti.

Fitch, zorunlu trafik sigortası için getirilen prim tavanı sonrasında bu sigorta alanının kârlı olmaktan çıkacağını ve bun bağlı olarak sektörün 2016'daki performansının büyük ölçüde terse dönebileceğini ifade etti.

Fitch, 2015'de prim tavanı uygulamasının zorunlu trafik sigortası yapan hayat dışı sigorta şirketlerinin karlarında 600 milyon TL kayba yol açtığını hatırlattı.

Fitch, artan enflasyon, TL'de değer kaybının da karlılık üzerindeki baskıda rol oynadığını ifade etti.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz