ABD uçuşlarında kabinde elektronik cihaz yasak

Türkiye'den ABD'ye uçacak yolcular, bugünden itibaren uçağa cep telefonundan büyük elektronik cihaz sokamayacak.

21.03.2017 15:23:530
Paylaş Tweet Paylaş
ABD uçuşlarında kabinde elektronik cihaz yasak
ABD, Ortadoğu ve Afrika'da 10'dan fazla ülkeden Amerika'ya yapılan uçuşlarda yolcu kabinlerine elektronik cihazların alınmasını yasakladı. Yasaklanan ülkeler arasında Türkiye de yer aldı.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Bürosu, ABD uçuşlarında yolcu kabinlerine elektronik cihazların alınmasına dair kısıtlamanın geldiğini belirtti ve yolcular için bir bildiri yayınladı.

THY'den yayınlanan bildiri şöyle;

"Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat edecek yolcularımızın dikkatine.

ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda ilgili otoritelerce karar alınmıştır. Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilmektedir"

ABD İç Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Dışişleri Bakanlığının ise Amerikan medyasına elçiliklerin ilgili havayolları şirketlerini bilgilendirmeye başladığını açıkladığı duyuruldu. Söz konusu yasaktan hangi ülke ve havayolu şirketlerinin etkileneceğine ilişkin bilgi verilmedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz