David Cameron istifasını açıkladı

Ekim ayında görevi bırakacağını açıklayan İngiltere Başbakanı Cameron, ülkenin yeni bir lidere ihtiyacı olduğunu söyledi

24.06.2016 11:30:480
Paylaş Tweet Paylaş
David Cameron istifasını açıkladı
İngiltere Başbakanı David Cameron, Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış kararı (Brexit) ile sonuçlanan referandum sonrası 'istifa ettiğini' açıkladı.

Cameron, referandumun ardından canlı yayınlanan konuşması sırasında, 'İstifa ediyorum' dedi. Cameron, Ekim'de görevi bırakacağını açıkladı. Cameron, "Önümüzdeki 3 ay başbakan olarak görevimi sürdüreceğim" dedi.

Açıklamasında, 'Bu karar hafife alınmamalıdır Britanya halkının kararlarına saygı göstermek gerekir' diyen Cameron, 'Tüm çıkarların korunduğu bir çözümle ilerlemelidir. Şimdi AB ile görüşmeler yapmak için hazırlanmalıyız. Her zaman büyük kararlarla yüzleşmek gerekiyor' diye ekledi. Cameron, İngiltere'nin AB ile daha güçlü olduğunu düşündüğünü de vurguladı

Cameron, İngiltere referandum sonuçları sonrasında yaptığı açıklamada, verilen karara saygı duyduklarını söyledi.

Cameron, "İngiltere halkı ayrılma yönünde oy kullandı ve bu karara saygı duyuyoruz. Piyasalara ve yatırımcılara şunu söylemek istiyorum, İngiltere ekonomisi çok güçlüdür. AB ile müzakelere hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Ülkenin yeni bir lidere ihtiyacı olduğunu kaydeden Cameron sözlerini şöyle sürdürdü: Yeni Başbakan AB'den ayrılma sürecine liderlik edecektir. Ekimde parti kongresinde yeni lider seçilmeli. AB dışında da kendi yolumuzu bulacağımıza inanıyorum."

Cameron, gelecek hafta yapılacak AB Liderler Zirvesi'ne katılacak.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz