Dev şirketin CEO'su istifa etti

Visa’nın CEO'su Charles Scharf, ailesine daha fazla vakit ayırmak istediği için için görevinden istifa ettiğini açıkladı

19.10.2016 10:38:100
Paylaş Tweet Paylaş
Dev şirketin CEO'su istifa etti
Dünyanın önde gelen kredi kartı ödeme sistemlerinden biri olan Visa’nın CEO'su Charles Scharf, ailesine daha fazla vakit ayırmak istediği için için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Şirketin merkezinin bulunduğu San Francisco'da ailesinden uzak yaşamak istemediği ifade eden CEO, ailesinin yaşıdığı ABD'nin doğu kıyılarına gidip gelmekten çok yorulduğunu ve 4 yıldır gururla yürüttüğü işini bıraktığını açıkladı. Visa Yönetim Kurulu, ünlü CEO'nun istifasını kabul etti ve boşalan koltuğa, American Express eski Başkanı Alfred Kelly’nin getirilmesine karar verildi.

Charles Scharf Aralık Ayına Kadar şirkette göreve yeni atanan Alfred Kelly'ye danışmanlık yapacak.

"BİR KARAR VERMEM GEREKİYORDU..."

1 Aralık itibarıyla görevinden resmen ayrılacak olan Charles Scharf yaptığı açıklamasında kararını şöyle açıkladı;

"Böylesine büyük küresel bir şirket için çalışmayı çok seviyorum. Ancak ailemle işim arasında bir karar verme zamanı gelmişti. Onlarla da yaptığım görüşmelerden sonra bir karar vermem gerekiyordu ve görevimden çekilme kararı aldım. Kişisel huzurum açısından ailemden uzakta San Francisco'da merkezi olan bir şirkette çalışmak çok yorucu. Visa'nin gösterdiği başarıda büyük pay sahibi olan bir yönetim kurulu ile çalışmak benim için onurdu ve çok güzel zaman geçirdim. Kariyerimde önemli bir yere sahip olan hedeflerime ulaşmamda bana her zaman yardımcı oldular. Yeni CEO olarak Al Kelly ile çalışması da Visa ve yönetim kurulu için çok doğru bir karar. Bir süre daha Kelly ve yönetim kurulu ile çalışma fırsatına sahip olacağım. Bu geçiş sürecinin en verimli şekile gerçekleşmesi için elimden geleni yapacağım"

2014 yılında Visa’nın üyesi haline gelen Kelly, 31 Ekim itibarıyla da CEO’luk görevine getirilecek. Görevinden 1 Aralık’ta ayrılacak olan Charles Scharf ise bu süre içerisinde danışman olarak şirkete hizmet verecek.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz