Dolar tırmanışa geçti

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin Türkiye’yi siyasi denetime alma kararının ardından, dolar 3.59 lirayı aştı.

25.04.2017 15:04:070
Paylaş Tweet Paylaş
Dolar tırmanışa geçti
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) Türkiye’yi siyasi denetime alma kararının ardından, dolar 3.59 lirayı aşarak 3.5945 liraya, euro da 3.91 lirayı aşarak 3.9115 liraya kadar yükseldi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'ndaki "Türkiye'de Demokratik Kurumların İşleyişi" konulu oturumun sonundaki oylamada, Türkiye'nin "2004'te çıktığı denetim sürecine yeniden alınmasıyla ilgili karar tasarısı" onaylandı.

Fransa'da seçimlerin ilk turunda, siyasi merkezdeki Yürüyüş Hareketi'nin lideri Emmanuel Macron oyların % 23.7'sini alarak seçimden birinci çıkmış, bu gelişmeyle birlikte TL dolara karşı %2'ye yakın yükseliş sergilemişti.

MERKEZ BANKASI VE TRUMP RADARDA

Yurtiçinde gözler siyasi gelişmelerin yanı sıra yarınki TCMB toplantısına çevrildi. Bloomberg HT'nin anketine göre Merkez Bankası'nın Geç Likidite Penceresi (GLP) dahil olmak üzere faizlerde değişiklik yapması beklenmiyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz