Erdoğan, TÜSİAD YİK'te konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında önemli mesajlar verdi.

18.05.2017 18:59:410
Paylaş Tweet Paylaş
Erdoğan, TÜSİAD YİK'te konuştu
TÜSİAD üyelerine seslenerek, "Rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi için verdiğiniz mücadeleyi özellikle destekliyorum" diyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz 14 yılda ülkemizi 3 kat büyüterek, başarılı bir performans ortaya koyduk. Türkiye'nin işadamları olarak ülkenin nereden nereye geldiğinin en büyük şahidi sizlersiniz. Türkiye'nin büyümesiyle buradaki işadamlarının işleri 5-10 kat büyümüştür"

"Özel sektörümüzün önünü açabildiğimiz kadar açıyoruz" diyen Erdoğan, "Özel sektörün de her şeyini borçlu olduğu milletine katkı için sınırları zorlamaktan çekinmeyeceğine ümit ediyorum" ifadesini kullandı.

OHAL yanıtı: Kusura bakmayın

Konuşmasıdna iş dünyasının "OHAL kaldırılsın" talebine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "OHAL endişelerini anlamakta zorlanıyorum. OHAL bizim sanayicilerimizin işadamlarımızın neyini engelledi. Eğer OHAL şu anki işleri engelliyorsa oturur onu konuşuruz. Ama şu an böyle bir şey söz konusu değil. Güneydoğu'da OHAL varken, işadamların sıkıntısını anladık ve 1 ay içinde OHAL'i kaldırdık. Ama şu an OHAL işadamlarımızın daha rahat iş görmesini sağlıyor. Kusura bakmayın" dedi.

'Yeni pazarlar aramaya başladık'

Erdoğan, "2008 krizinde 'Bizi teğet geçecek' demiştim, ve dediğim gibi oldu. Ancak onca saldırının ardından Türkiye'nin bir parça yorgunluk alameti göstermesi normal. Bunca saldırıya karşın ayakları üzerinde dimdik duran Türkiye'nin önünde aydınlık bir gelecek var. 16 Nisan bitti, biz o yorgunlukla hemen yurtdışında kendimize pazarlar aramaya başladık. Yeni bir atılım döneminin hazırlığını yapıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TÜSİAD üyelerinden yerli otomobilde bir atılım bekliyorum. Bu salonda bir babayiğit çıkartamıyorsak dükkanı kapatıp gidelim" diye konuştu.

'AB kapıyı açmış da Türkiye mi girmemiş?'

TÜSİAD Başkanı Bilecik'in Avrupa Birliği (AB) ile ilgili sözlerini yorumlayan Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: "AB kapıyı açmış da Türkiye içeriye mi girmemiş? Sene 1963, sene 2017, 54 yıldır bu ülkeyi kapısında sürüm sürüm süründüren bir AB var. Bizden sonra birçok ülkeyi aldılar. Onlar bizden daha mı iyi, hayır değil. Biz kapıkulu değiliz. Bizim bir haysiyetimiz var. Eğer bizi alacaklarsa, eyvallah girelim. İşte gerçekler ortada"

'Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz'

"AB fasılları ile ilgili elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. AB yetkilileri adil olumlu yaklaşımlarını sürdürürlerse bu yola devam ederiz, aksi halde başımızın çaresine bakarız. Bizim için AB ne kadar önemliyse AB için de biz o kadar, hatta belki de daha önemliyiz, bu gerçeği de görmek gerek. Bu kadar haince Türkiye'ye karşı karar alınması karşısında AB'ye halen 'Ne olur bizi alın' mı diyeceğiz".

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz