"Faizler daha da düşecek"

Erdoğan faizin daha da düşeceğine inandığını belirterek, "Yatırım üretiminin artması için faizin inmesi gerek" dedi.

24.08.2016 12:57:470
Paylaş Tweet Paylaş
"Faizler daha da düşecek"
Engellilerin kamu kurum ve kurulus¸larına yerles¸tirilmelerine ilis¸kin Bes¸tepe Millet Kongre ve Ku¨ltu¨r Merkezi'ndeki atama ve kura to¨reninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararlarına ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Erdoğan, "(Faizin düşmesi) Şu anda iyi, inanıyorum ki daha da düşecek, yatırım üretimin daha da artması için faizin inmesi lazım" dedi.

Erdoğan, "Ekonomide faizi indirimi başta olmak üzere olumlu haberler geliyor. Bu yetmez, faizin daha da inmesi lazım. Yatırımın daha da artması için, istihdamın artması, üretimin daha da artması için, rekabetin artması için faizin inmesi lazım. Birilerinin parası üzerinden para kazananların işine gelmiyor, onun için indirmiyorlar. Dünya, gelişmiş ülkeler bunun örneği. Şu anda gidiş iyi, daha da iyi olacak." şeklinde konuştu.

Fırat Kalkanı operasyonun saat 04.00 itibariyle başladığını ifade eden Erdoğan, "Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak olan kim olursa olsun onlara karşı bu millet, ordusuyla polisiyle korucusuyla ve milleti ile vardır, var olacaktır." dedi.

"Siz ne olacağınızın hesabını yapın"

Suriye'den Türkiye'ye yönelik saldırılar nedeniyle harekete geçildiğini bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:
"Şu anda ne yazık ki Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis ve tüm bu bölgelere yapılan bu tür saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi. Artık son, dedik ki 'bu iş burada noktalanması lazım' ve bu sabah 04.00 itibarıyla süreç başladı. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor. Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak.' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın."

"Tüm insanlık bundan sorumludur"

Teröre karşı birlikte mücadelenin önemine işaret eden Erdoğan, "Eğer teröre karşı dünya uluslararası bir mutabakat sağlamazsa tüm insanlık bundan sorumludur. Onun için de birlikte bir mücadele şart. Bizim en başından beri güçlü tarihi bağlarımızın olduğu Suriyeli kardeşlerimize samimi yardım eli uzatmak dışında hiçbir niyetimiz, faaliyetimiz olmamıştır." diye konuştu.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz