"Gümrük Birliği için yeni anlaşma istiyoruz"

İngiltere Başbakanı May, Londra'da Brexit sürecine ilişkin, "Avrupa Birliği'nin dağılmasını istemiyoruz" dedi.

17.01.2017 15:37:310
Paylaş Tweet Paylaş
"Gümrük Birliği için yeni anlaşma istiyoruz"
İngiltere Başbakanı Theresa May Londra'da Brexit sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. May, "İngiltere halkı gözleri açık bir şekilde oy kullandı. İngiltere'nin her zamankindan daha dışa açık olmasını istiyorum. İngiltere yabancı yetenekleri çekmeli" dedi.

Brexit'in İngiltere'nin kendi içine dönerek dünyadan çekilmesi anlamına gelen bir karar olmadığını söyleyen May, İngiltere'nin "derin biçimde enternasyonalist" olduğunu belirtti. İngiltere'nin büyük bir küresel ticaret ülkesi olmasını istediğini söyleyen May, "Evinde oturan sıradan insanlar için bir anlaşmaya ihtiyacımız var" dedi. May, "Avrupa Birliği'nin dağılmasını istemiyoruz" derken, "AB'nin başarılı olması İngiltere'nin ulusal çıkarınadır" yorumunda bulundu.

May, İngiltere'nin başka ülkeler tarafından kullanılan model arayışında olmadığını, AB'ye kısmi üyelik istemediklerini ve "yarı içeride, yarı dışarıda" olmamaları gerektiğini belirtti ve Brexit'in bir gün sonrasında da aynı kural ve kanunların işlemeye devam edeceğini kaydetti. May, Avrupa'dan gelen göçmenleri kontrol altına alacaklarını ancak İngiltere'ye yüksek kabiliyetli göçmen istediklerini söyledi.

İngiltere Başbakanı İskoçya hükümetinin Brexit pozisyonuna ilişkin bir mektup aldığını kaydetti. May, "AB ile gümrük birliği için yeni bir anlaşma istiyoruz" dedi. May, AB ortak pazar üyeliği önermediğini belirtti ve "Nihai Brexit kararını parlamentoda oylayacağız" dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz