"Ticari ilişkilerimiz masada olmayacak"

Zeybekci: Hiçbir ülke ile Hollanda dahil olmak üzere bu süreçte ekonomi ve ticari ilişkilerimiz masada olmayacak.

15.03.2017 15:36:410
Paylaş Tweet Paylaş
"Ticari ilişkilerimiz masada olmayacak"
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomi Bakanlığının e-ticaret platformuna toplu üyeliklerine yönelik verdiği destekle ilgili ayrıntıların kamuoyu ile paylaşıldığı "e-Ticaret Sitelerine Üyelik Desteği" başlıklı basın toplantısına katıldı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, Hollanda'ya ekonomik yaptırımların olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, ülkeler arasında ekonomik, diplomatik anlamdaki iyi ilişkilerin kurulmasının yüzyıllar sürdüğünü aktardı.

Şu anda iki ülke arasındaki ilişkilerin temelinin 400 yıl geriye dayandığını dile getiren Zeybekci, bugüne kadar iki ülkenin hemen hemen sıfır sorunla geldiğini vurguladı. Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Türk vatandaşlarına yönelik uygulamalarından bahseden Zeybekci, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanının, özellikle bir bayan bakanının tabi olduğu o uygulamaları kabul etmek mümkün değil. Bunun hesabı mutlaka sorulacak. Ama bunun hesabı hukuki platformlarda sorulacak, diplomatik platformlarda sorulacak. Bakanımıza silah doğrultarak yani ekibine silah doğrultarak oradaki yapılan uygulama... Dokunulmazlığı var hiçbir şekilde dokunmazsınız, ne aracına dokunabilirsiniz ne de kendisine hiçbir şekilde 'şöyle yap' diyemezsiniz. Tüm dünyadaki diplomatik terbiyeye aykırı olan bu uygulamaları kendi mecrasında Türkiye olarak mutlaka karşılık verilecektir. Hukuki bütün haklarımız sonuna kadar kullanılacaktır. Oradaki vatandaşlarımızın tabi oldukları uygulamalarla ilgili hukuki anlamdaki bütün süreçler sonuna kadar götürülecektir.

Ama bunu ekonomik anlamda diğer platformlara taşımak demek inanın bu algı operasyonlarını yani 23 Temmuz günü darbeden bir hafta sonra Türkiye'de darbenin başarısız olmasının, demokrasinin sonu olarak gören Almanya'da yayın yapan bir dergiyi alıp da bunun tüm Almanya’ya, Alman halkına ve devletine mal etmek yanlış olur. Ve bu algı operasyonunu yürüten terör örgütlerinin de bizden istedikleri de bu. Bizden bekledikleri de bu. Ekonomik, ticari, siyasi ve kültürel ilişkilerimizde bunun bir şeklide etkilenmesi ve sonuçlarının olması. Net olarak söylüyorum, hiçbir ülke ile Hollanda dahil olmak üzere bu süreçte ekonomi ve ticari ilişkilerimiz masada olmayacak."

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz